ΣΠΑΡΤΗ. Ο Δήμος Σπάρτης ολοκλήρωσε με επιτυχία την παρουσία του στην 35η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA η οποία πραγματοποιήθηκε από 8 έως και 10 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η PHILOXENIA θεωρείται από τις σημαντικότερες εκθέσεις του τουριστικού κλάδου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και η μεγαλύτερη της χώρας μας καθώς αποτελεί κόμβο συνάντησης φορέων και ιδιωτών του τουρισμού στον οποίο συγκεντρώνονται τα καινοτόμα στοιχεία και οι τάσεις του κλάδου, ενώ κατά τη διάρκειά της πραγματοποιούνται πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις με θεματικές παρουσιάσεις, ημερίδες και δράσεις.

Στην φετινή PHILOXENIA εκπροσωπήθηκαν όλοι οι ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί, καθώς έδωσαν το παρόν και οι 13 Περιφέρειες της χώρας και πολλοί Δήμοι, αλλά και ένα μεγάλο τμήμα του τουριστικού επιχειρείν. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν 382 εκθέτες από 21 χώρες ενώ οι επισκέπτες σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ξεπέρασαν τους 20.000.

O Δήμος Σπάρτης, συμμετείχε και φέτος ως συνεκθέτης, εντός του περιπτέρου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και εκπροσωπήθηκε από τον αντιδήμαρχο κ.Δημήτριο Καπονικολό και τη δημοτική σύμβουλο κ. Αδαμαντία Βαγιακάκου – Δογαντζή.

Εκτός του υλικού προβολής που δόθηκε στους επισκέπτες της έκθεσης, οι εκπρόσωποι του Δήμου είχαν και χρήσιμες επαφές με ταξιδιωτικούς οργανισμούς, τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους για την προώθηση του Δήμου Σπάρτης στην αγορά της Β. Ελλάδας αλλά και Βαλκανικών χωρών.