ΛΑΚΩΝΙΑ. Πολλές και ποικίλες είναι οι αντιδράσεις από την συνέντευξη της Βικτωρίας Αλεξανδράτου στο notospress.gr σχετικά με την διαπλοκή γύρω από την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στη Λακωνία και ιδιαίτερα στην χερσόνησο του Μαλέα.
Ήδη πολίτες αναζητούν, πίσω από τις λέξεις, την αλήθεια για όσα καταμαρτυρεί. Μεγάλος ο αναβρασμός διότι από την συνέντευξη διαφαίνεται ότι η Λακωνία μπορεί και να έχασε πόρους. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η ζύμωση, στις συζητήσεις που ανοίγουν στην κοινωνία, όταν καταγγέλλεται πρόσωπο που περί τα μέσα της δεκαετίας του 2010 εκμεταλλευόμενο τη θέση του σε ένα από τα αξιώματα της Αυτοδιοίκησης, προσπάθησε να εκβιάσει καταστάσεις.
Η καταγγελία ότι η εταιρεία εκβιάστηκε στο παρελθόν και μάλιστα η αναφορά ότι από την εκπρόσωπό της κ. Αλεξανδράτου ζητήθηκαν από εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο και αξιωματούχο 10.000.000 δραχμές καταδεικνύει και την εποχή και το ήθος.
Πρόκειται για την περίοδο που στον Μαλέα υπήρχαν περισσότεροι Δήμοι, την εποχή που εταιρείες επενδυτών εγκατέλειπαν την προσπάθεια μπροστά σε ανυπέρβλητα εμπόδια και την εποχή που δεν είχε γίνει συνείδηση - όπως σήμερα - ότι στον Μαλέα αναλογούν και πρέπει να εγκατασταθούν μια σειρά από ανεμογεννήτριες που θα ανταποδώσουν πόρους στην τοπική κοινωνία.
Η καταγγελία για ωμό εκβιασμό αφορά ανθρώπους που δεν είναι πια στα πράγματα και ίσως δεν είναι και στη ζωή, κι έρχεται ως απάντηση σε όσους αναρωτιούνται γιατί η Λακωνία υστερεί σε ρυθμούς ανάπτυξης των ΑΠΕ. Συνάμα καταγράφεται προκειμένου να υπενθυμίσει και να διορθώσει νεοελληνικές παθογένειες που ενδέχεται να επηρεάσουν τις επενδύσεις ΑΠΕ στη Ν.Α. Λακωνία.
Πεποίθηση της παρούσας Δημοτικής Αρχής Μονεμβάσιας, απ’ ότι φαίνεται, είναι ότι στον Μαλέα πρέπει να ισχύσει ένα άριστο μέτρο, που επιτρέπει την εγκατάσταση ανεμογεννητριών αλλά όχι σε όλο το εύρος του Μαλέα που πρέπει να προστατευθεί, χωρίς να ξορκίζει τις ΑΠΕ.
Ο δημόσιος λόγος της Βικτωρίας Αλεξανδράτου θίγει και «ανοίγει» κρίσιμα θέματα για ένα τομέα ενέργειας που είναι προτεραιότητα στην εποχή μας και ταυτόχρονα δεν αφήνει να σβήσουν μέθοδοι και τακτικές που υπονόμευσαν την ανάπτυξη της περιοχής και της χώρας περισσότερο απ’ ότι φαντάζεται κάποιος ότι θα έβλαπταν οι ανεμογεννήτριες.