ΣΠΑΡΤΗ. Η ΕΛΜΕ Λακωνίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τη λειτουργία του Τμήματος Στατιστικής και Αναλογιστικής Επιστήμης τη λειτουργία του οποίου ανέστειλε η υπουργός κ. Κεραμέως. H ΕΛΕΜΕΛ καλεί τους εκπροσώπους των αρχών να πάρουν θέση.

«Η απόφαση για αναστολή της έναρξης λειτουργίας 37+1 τμημάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης μεταξύ των οποίων και της Στατιστικής και Αναλογιστικής Επιστήμης αποτελεί βήμα στη συρρίκνωση της Δημόσιας Παιδείας. Έρχεται σε αντίθεση με το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων, που είχαν ξεκινήσει τις διαδικασίες για την στελέχωση τους.
Ειδικότερα δέχεται πλήγμα το ΠΑ.ΠΕΛ. και η ανάπτυξη που θα μπορούσε να επιφέρει η λειτουργία του νέου τμήματος μετά την μετακίνηση του τμήματος Νοσηλευτικής. Χωρίς κανένα διάλογο με την Πανεπιστημιακή Κοινότητα και την τοπική κοινωνία η κυβέρνηση αγνοεί την περιφέρεια.
Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να εξασφάλιση τους πόρους και τα μέσα που θα προάγουν τις επιστήμες και θα αποκεντρώνουν τον Πανεπιστημιακό χάρτη και να μην προχωρά σε μονομερείς κινήσεις που θα αποστερούν από το Πανεπιστήμιο της πόλις μας την ζωτικότητα που χρειάζεται για να αποτελέσει πόλο έλξης για τους νέους φοιτητές ερευνητές και πανεπιστημιακούς.
Αναμένουμε από τους φορείς του Νομού, Πρυτανικό Συμβούλιο, Βουλευτές, Περιφέρεια, Δημάρχους να πάρουν σαφή και ξεκάθαρη θέση και να απαιτήσουν τάχιστα να προετοιμαστεί για να λειτουργήσει από την νέα ακαδημαϊκή χρονιά το τμήμα που έχει ανασταλεί».