ΓΕΩΡΓΙΤΣΙ. Εντυπωσιακή και ιδιαίτερα απολαυστική, ήταν η εμπειρία των μελών του ΕΟΣΚ στην πρόσφατη πεζοπορία - μανιταροεξόρμηση καθώς και των Ορειβατικών συλλόγων Πύργου, Σπάρτης και Τρίπολης, στις βουνοπλαγιές του Β. Ταϋγέτου, με κατάληξη το γραφικό Γεωργίτσι.

Όπως γράφει ορειβάτισσα «ανεπανάληπτη η διαδρομή μέσα από το δάσος, με τις μοναδικές μυρωδιές του ξύλου, των ελάτων και των αρωματικών βοτάνων να σε κατακλύζουν και την υπέροχη παλέτα των χρωμάτων της φθινοπωρινής φύσης να σου δημιουργούν ένα υπέροχο αίσθημα ευφορίας κι ευχαρίστησης και με το οξυγόνο να καθαρίζει τους πνεύμονες μας εισχωρώντας σε κάθε κύτταρο του σώματος αναζωογονώντας μας!»

Η πεζοπορία ξεχωριστή καθώς συνδυάστηκε και με συλλογή μανιταριών, κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον! Το οδοιπορικό, ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο όμορφο Γεωργίτσι Λακωνίας, όπου και γεύτηκαν ζεστή μανιταρόσουπα και νόστιμα εδέσματα με βάση το μανιτάρι, από μανιταρογνώστες που μύησαν τους ορειβάτες στον κόσμο των μανιταριών και βοήθησαν παράλληλα στην ταυτοποίηση τους.