ΣΠΑΡΤΗ. Μπροστά σε αδιέξοδο βρέθηκαν πολίτες της Σπάρτης που ενώ πήγαν να καταβάλουν μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους στα ταμεία της ΔΕΥΑΣ δεν πίστευαν στα αυτιά τους. Έπρεπε την 12η Νοεμβρίου να καταβάλουν το 30% της ληξιπρόθεσμης οφειλής αλλιώς απειλούνται με άμεση διακοπή του νερού. Σε ερώτησή τους αν ισχύει η προθεσμία που ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΣ για λήξη χρονικής προθεσμίας των ρυθμίσεων έως 31/12/19 δεν πήραν σαφή απάντηση. Έτσι τρέχουν να βρουν το υπόλοιπον του ποσού ή αναγκάζονται να δεχθούν διακοπή του νερού με ότι αυτό σημαίνει.
Είναι προφανές ότι η ΔΕΥΑΣ πρέπει να επανέλθει με πιο σαφή ενημέρωση διότι η πλειοψηφία των οφειλετών ανήκει σε κατηγορίες πολιτών που δεν μπορούν άμεσα να ανταποκριθούν στην καταβολή του 30%. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να διευκρινιστεί αν η 31η Δεκεμβρίου 2019 είναι καταληκτική ημερομηνία για κάθε ρύθμιση ή αν αφορά ποσά που δεν είναι ληξιπρόσθεσμα.

Θυμίζουμε την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΣ για τις οφειλές

«Συνδημότες,

Τα κοινωνικά αγαθά που παράγει η ΔΕΥΑΣ, όπως είναι το νερό ύδρευσης, η διαχείριση των οικιακών αποβλήτων και η αποτελεσματική λειτουργία του δικτύου απορροής των όμβριων υδάτων στον οικιστικό χώρο του Δήμου, έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα και απαιτούν πρωταρχικά, την λειτουργική και οικονομική βιωσιμότητα της Δημοτικής Επιχείρησης.

Προκειμένου να αναταχθεί η διαχρονική παθογένεια της εισπραξημότητας των οφειλών προς την ΔΕΥΑΣ από τους χρήστες των υπηρεσιών και αγαθών, να αποφευχθεί η επιβολή οικονομικών κυρώσεων και επιβαρύνσεων, αλλά και να εμπεδωθεί το περί δικαίου αίσθημα στους Δημότες καταναλωτές, η Διοίκηση της ΔΕΥΑΣ ενημερώνει τους οφειλέτες πελάτες της, να προσέλθουν το ταχύτερον δυνατόν και σε κάθε περίπτωση μέχρι 31-12-2019 σύμφωνα με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ 145 Α’) άρθρο 6 να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Σε διαφορετική περίπτωση η ΔΕΥΑΣ είναι υποχρεωμένη να προβεί στην αποστολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο Ταμείο και να διακόψει την παροχή ύδρευσης, επιβάλλοντας τις πρόσθετες οικονομικές επιβαρύνσεις.»