ΓΕΡΑΚΙ. Οι συνεχόμενες διακοπές ρεύματος που γίνονται στο Γεράκι, έχουν δημιουργήσει την αντίδραση των κατοίκων αφού το πρόβλημα φαίνεται να επιδεινώνεται από τον περασμένο Σεπτέμβρη. Στην περιοχή έφτασε σήμερα το πρωί κλιμάκιο της ΔΕΔΔΗΕ και επιθεώρησε το πρόβλημα. Τo notospress.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Κοινότητας του Γερακίου, τον κύριο Παναγιώτη Αγγελέτο, ο οποίος έστειλε την επιστολή διαμαρτυρίας στην ΔΕΔΔΗΕ Σπάρτης που την υπογράφουν όλοι οι επαγγελματίες του χωριού.
«Με την παραμικρή συννεφιά στο Γεράκι έχουμε διακοπή ρεύματος και έχουμε για πολλές ώρες. Την τελευταία φορά είχαμε διακοπή για περισσότερες από 7 ώρες. Κόπηκε το ρεύμα στη μία τη νύχτα και ήρθε το ρεύμα μετά τις 8 το πρωί». Για ασσυμετρία μιλάει ο πρόεδρος του Γερακίου και συνεχόμενες μεταβολές στην τάση του ρεύματος που προκαλούν βλάβες στις ευαίσθητες ηλεκτρικές συσκευές. Όταν οι διακοπές είναι πολύωρες όπως η τελευταία, ευπαθή προϊόντα αλλοιώνονται με αποτέλεσμα η ζημιά για τα καταστήματα που τα διαχειρίζονται να είναι μεγάλη.
Το συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ από την Τρίπολη με επικεφαλής Διευθυντή της ΔΕΔΔΗΕ Αρκαδίας - Λακωνίας Ιωάννη Σάσαλο επιθεώρησε σήμερα την περιοχή. Ο κύριος Σάσαλος μίλησε στην κάμερα του notospress.gr και τόνισε ότι το Γεράκι παίρνει ρεύμα από τον υποσταθμό της Σπάρτης και ότι «το δίκτυο εκτείνεται σε μια απόσταση πάνω από 60 χιλιόμετρα. Όταν έχεις ένα τόσο τεράστιο δίκτυο εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες και στις υπαίθριες παρεμβάσεις είναι λογικό να υπάρχουνε προβλήματα. Εμείς από τη μεριά μας μπορούμε να επέμβουμε προβλεπτικά και όπου υπάρχει πρόβλημα αμέσως να κάνουμε συντήρηση και να μπορέσουμε να το απαλείψουμε».
Ο κ. Σάσαλος τόνισε ότι το δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ έχει μια εικόνα που συνεχώς μεταβάλλεται και συμπλήρωσε μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής τους στην περιοχή: «Εμείς θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να προβλέψουμε και να απαλείψουμε τα προβλήματα που υπάρχουν τώρα».

Φωτογραφίες – Κάμερα Γιώργος Βαμβαλής