ΛΟΥΤΡΑΚΙ. Και δεύτερο κρούσμα σε σχολείο στο Λουτράκι με το «παιχνίδι πνιγμού», με μαθήτρια να ανεβάζει στα social media βίντεο στο οποίο πέφτει η ίδια λιπόθυμη. Το κρούσμα παρατηρήθηκε στο ίδιο σχολείο όπου τραυματίστηκε ο 12χρονος, με την επικίνδυνη μόδα να εξαπλώνεται πλέον και στα Δημοτικά!

Στα σοκαριστικά πλάνα φαίνεται ξεκάθαρα ένα κορίτσι να κρατά για ώρα την αναπνοή του παίζοντας το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ακολούθως φαίνεται να χάνει τις αισθήσεις του. Δύο αγόρια που βρίσκονταν δίπλα της να την συγκρατούν να μην πέσει στο έδαφος για να τραυματιστεί.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open σχεδόν όλοι οι μαθητές του γυμνασίου στο Λουτράκι έπαιξαν το «παιχνίδι του πνιγμού» ή «της αναπνοής» όπως είναι γνωστό μεταξύ τους.

Καθηγητής που μίλησε στο κανάλι υποστήριξε ότι πριν από λίγες ημέρες ένας ακόμη μαθητής της Β’ Γυμνασίου έκανε κι αυτός το «παιχνίδι πνιγμού». Κράτησε την αναπνοή του, έχασε για κάποια δευτερόλεπτα τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα να πέσει από τις σκάλες και να σπάσει αρκετά από τα δόντια του και να μεταφερθεί και εκείνο στο νοσοκομείο.


Πρόκειται για μια επικίνδυνη μόδα που έχει εξαπλωθεί και σε μικρότερης ηλικίας παιδιά. Μαθητής της 5ης Δημοτικού, μάλιστα, που μίλησε στο OPEN, αποκάλυψε ότι ο ίδιος έχει παίξει το παιχνίδι έξι φορές. «Είναι πλέον της μόδας τα παιδιά να παίζουν το παιχνίδι του πνιγμού στο Λουτράκι».

Το κανάλι φιλοξένησε και δηλώσεις του θείου του 12χρονου μαθητή από το Λουτράκι που νοσηλεύτηκε στο Παίδων. «Εχει γίνει της μόδας ένα καινούριο παιχνίδι που παίζουν τα παιδιά. Κρατούν την ανάσα τους για δέκα φορές και κάνουν ένα βαθύ κάθισμα. Ο άλλος σφίγγει στο λαιμό το παιδί ή στο στήθος και το παιδί πέφτει λιπόθυμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι στιγμές πάντως που πέρασε ο 12χρονος ήταν τραγικές, καθώς σωριάστηκε στο προαύλιο του σχολείου του και επικράτησε πανικός. Οι μαθητές αρχίζουν να καλούν σε βοήθεια. Άμεσα οι καθηγητές ειδοποίησαν ασθενοφόρο και την οικογένεια παιδιού και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.