ΝΕΑΠΟΛΗ. Τη διαχρονική παθογένεια που χαρακτηρίζει συχνά την υποδοχή της τεχνολογίας και των επενδύσεων στη Λακωνία στηλίτευσε σε συνέντευξή της στον Ηλία Μπόνο και το notospress.gr το στέλεχος της Ν.Δ. Βικτωρία Αλεξανδράτου.

Σε μια αναφορά με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον γύρω από την ανάπτυξη των αιολικών πάρκων στην περιοχή των Βατίκων, η πρώην διευθύνουσα έργου της εταιρείας WRE HELLAS, καταγγέλλει ότι με ευθύνη μιας μικρής ομάδα ανθρώπων που βρίσκονται στα πράγματα, τα Βάτικα, η Λακωνία και η χώρα στερούνται επενδύσεων στον κλάδο των ΑΠΕ και ανταποδοτικών εσόδων.

Προεξοφλώντας ότι τα αιολικά πάρκα επ’ ουδενί δεν βλάπτουν το περιβάλλον και περιγράφοντας τον Γολγοθά του πάρκου των 6 ανεμογεννητριών της εταιρείας που εκπροσωπεί, στα Κουλέντια του Δήμου Μονεμβάσιας, καταγγέλλει ότι υπέστη ακόμα και εκβιασμούς προκειμένου να ενδώσει σε «όρους» και σε «συμφωνίες».

Η κ. Αλεξανδράτου ισχυρίζεται ότι για όσα καταγγέλλει έχει αδιάσειστα στοιχεία που ήδη βρίσκονται στη διάθεση του Εισαγγελέα ενώ δεν κρύβει ότι οι Λάκωνες πολίτες έχουν πέσει θύματα μικρών ομάδων που τους χρησιμοποιούν κατά ο δοκούν προκειμένου να αποσπάσουν ίδια οφέλη. Περιγράφει ότι για τους επενδυτές στη Λακωνία υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά… Επιμένει ότι η ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Ελλάδα είναι μονόδρομος και στόχος της παρούσας Κυβέρνησης κι ενημερώνει ότι σε μικρό διάστημα ξεκινά η λειτουργία του αιολικού πάρκου της WRE HELLAS μετά από 20 περίπου χρόνια καθυστέρηση…

Η συνέντευξη θα μεταδοθεί από το notospress.gr τις επόμενες ημέρες.