Το COSMOTE Fiber, το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα, φέρνει στην Σπάρτη την οπτική ίνα μέχρι το σπίτι, μέσω της υποδομής Fiber To The Home, αναβαθμίζοντας την εμπειρία του Internet. Με 100% εγγυημένες ταχύτητες στα 100 και τα 200Mbps, για πρώτη φορά κάτοικοι της Σπάρτης θα απολαμβάνουν downloading σε δευτερόλεπτα,online gaming χωρίς καθυστερήσεις, HD video χωρίς διακοπές, ενώ μπορούν να έχουν όλες τις smart συσκευές τους ταυτόχρονα online, όπως ποτέ άλλοτε.

Όμως, το Internet δεν είναι το μόνο που θα «τρέχει» στη Σπάρτη. Γιατί η COSMOTE «διεξάγει» το Fiberathlon έναν αγώνα δρόμου μέσω augmented reality (AR) για όλους τους Σπαρτιάτες, με έπαθλο απίστευτα γρήγορο Internet. Με το Fiberathlon κάθε δρομέας τρέχει πάνω στο δίκτυο οπτικών ινών στους δρόμους της Σπάρτης ανακαλύπτοντας το Fiber To The Home της COSMOTE, check–points και badges. Το μόνο που πρέπει να κάνει για να συμμετάσχει είναι να κατεβάσει το Fiberathlon app στο κινητό του και να τρέξει όσο πιο γρήγορα μπορεί. Οι δέκα πιο γρήγοροι κερδίζουν COSMOTE Double play Fiberspeed δωρεάν για ένα χρόνο, αποκτώντας Internet στο σπίτι τους με απίστευτες δυνατότητες!

Οι Fiber-νικητές θα βραβευθούν σε ένα εξίσου ξεχωριστό event στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στις 17:00 το απόγευμα, που βέβαια δεν θα μπορούσε να ονομαστεί διαφορετικά από “This is Fiber”. Εκεί, θα βρίσκεται το COSMOTE Fiber μαζί με τον Σάκη Τανιμανίδη για να γιορτάσουν την άφιξη του Fiber to The Home στη Σπάρτη, να ακούσουν ζωντανά τη μοναδική Τάμτα αλλά και να λύσουν μαζί με όλους όσους βρεθούν εκεί ένα σπαρτιάτικο μυστήριο. Γιατί η αλήθεια είναι πως η Σπάρτη είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο… αλλά είναι και η μοναδική στον κόσμο; Η απάντηση θα δοθεί στην πλατεία με τη βοήθεια της ταχύτητας και της σταθερότητας του COSMOTE Fiber και τη συμμετοχή όλων των Σπαρτιατών!

Το COSMOTE Fiber συνεχίζει να επεκτείνεται σε όλο και περισσότερες περιοχές. Ήδη, το δίκτυο Fiber To Τhe Home (FTTH) έχει τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή κάλυψη στην Ελλάδα, ενώ σταδιακά έως το 2022, αναμένεται να φθάσει σε 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις.