Πάνω από το 70% των αναγνωστών του notospress.gr είναι απόλυτα απογοητευμένο σχετικά με το ενδεχόμενο βελτίωσης της οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει. Στην ερώτηση του notospress.gr απάντησαν 138 αναγνώστες και διαμόρφωσαν ένα αποτέλεσμα που δείχνει απαισιοδοξία, ανασφάλεια και δυσπιστία.

Στην ερώτηση: «Πιστεύεις ότι η αισθητή βελτίωση στην οικονομική, εργασιακή και κοινωνική ζωή σου;» οι απαντήσεις είναι οι εξής:

Δεν θα συμβεί ποτέ 57% (79 ψήφοι)

Ο ένας στους δύο πολίτες εκτιμά ότι ποτέ δεν θα βελτιωθούν η οικονομική, εργασιακή και κοινωνική του ζωή. Ένα αποτέλεσμα ιδιαίτερα δυσάρεστο αφού τείνει να χαρακτηρίσει το κοινό. Είναι φυσικό όταν χρονίζει η οικονομική δυσχέρεια να επιφέρει τόσο την εργασιακή όσο και την κοινωνική που είναι το τελευταίο ανάχωμα.

Θα συμβεί σε 2-3 χρόνια 18% (25 ψήφοι)

Ένα μικρό ποσοστό, ευθυγραμμισμένο μάλλον σε προσωπικά αλλά και πολιτικά χαρακτηριστικά βλέπει βελτίωση μέσα σε 2-3 χρόνια. Είναι ίσως το πιο ζωντανό κομμάτι του κοινού που οφείλει να αισιοδοξεί ή πρόκειται και για άτομα με δρομολογημένες διαδρομές.

Θα συμβεί σε 10 χρόνια 14% (20 ψήφοι)

Εδώ θα λέγαμε ότι ισχύει το «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία». Έτσι ένα ποσοστό 14% μπορεί ή αναγκάζεται να περιμένει ακόμα και 10 χρόνια για την πολυπόθητη βελτίωση.

Συμβαίνει τώρα 9% (13 ψήφοι)

Υπάρχει και το ποσοστό, μάλλον εξαίρεση που έρχεται να επιβεβαιώσει τον κανόνα. Ένας στους δέκα βιώνει τώρα την βελτίωση στη ζωή του και προφανώς εκφράζει ικανοποίηση, όσο αυτή μπορεί να ευσταθεί όταν η πλειοψηφία (91%) βρίσκεται απέναντι.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας
Δεν θα συμβεί ποτέ 57% (79 ψήφοι)
Θα συμβεί σε 2-3 χρόνια 18% (25 ψήφοι)
Θα συμβεί σε 10 χρόνια 14% (20 ψήφοι)
Συμβαίνει τώρα 9% (13 ψήφοι)
ΔΓ/ΔΑ 1% (1 ψήφοι)