«Έγκαιρη κινητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών» η ασπίδα της Πολιτικής Προστασίας07-11-2019 10:01   

ΣΠΑΡΤΗ. Ενόψει της χειμερινής περιόδου 2019-2020 την Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου  και ώρα 11:30 π.μ. πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σπάρτης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης.

Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος και μετείχαν ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Αθανάσιος Καρλαύτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Κυριακούλιας ως εκπρόσωπος της Αντιπολίτευσης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης κ. Γεώργιος Καρακίτσος, ο κ. Ιωάννης Σταθόπουλος, αντισυνταγματάρχης ως εκπρόσωπος του ΚΕΕΜ, ο κ. Δημοσθένης Κακούρος ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης καθώς και λοιποί εκπρόσωποι από τη ΔΕΥΑΣ, τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης και τη Δημοτική Αστυνομία. 

Κατά τη σύσκεψη έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων και συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την ετοιμότητα αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων - χιονοπτώσεων ενόψει της χειμερινής περιόδου τόσο των υπηρεσιών του Δήμου και της ΔΕΥΑΣ όσο και των λοιπών φορέων. Τονίστηκε η καλή συνεργασία του Δήμου με την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και τους λοιπούς φορείς και δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στην ολοκλήρωση των ενεργειών πρόληψης και έγκαιρης κινητοποίησης όλων των εμπλεκομένων καθώς και στην έγκαιρη κινητοποίηση  κατά τη διάρκεια των πλημμυρικών και λοιπών φαινομένων.

Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στην έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών καθώς και των αγροτών , κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων κλπ. για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας όταν αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστα συμβάντα.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ