ΣΚΑΛΑ. Ο Δήμος Ευρώτα με ανακοίνωσή του καταγγέλλει και καταδικάζει τα περιστατικά βίας και ανομίας που σημειώθηκαν προχθες αργά την νύκτα στον κεντρικό δρόμο της κοινότητας Σκάλας από συγκεκριμένες ομάδες ΡΟΜΑ, αποτέλεσμα των οποίων ήταν η πρόκληση αισθήματος φόβου στους κατοίκους και η πρόκληση ζημιών σε ιδιωτικές περιουσίες. Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα.

Όπως αναφέρεται «εξ αφορμής των περιστατικών αυτών, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ευρώτα κ. Δήμου Βέρδου, έλαβε χώρα συνάντηση μεταξύ των Αντιδημάρχων και του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, κ. Παναγιώτη Λυμπέρη, όπου συζητήθηκαν οι τρόποι για την ουσιαστική καταστολή του φαινομένου, που τείνει να λάβει ανησυχητικές πλέον διαστάσεις.

Η δημοτική αρχή δε θα ανεχτεί τέτοιου είδους παραβατικές συμπεριφορές. Είναι γνωστό πόσο ψηλά στην ατζέντα του Δήμο Ευρώτα είναι το θέμα της ασφάλειας των πολιτών. Προς την κατεύθυνση αυτή, η δημοτική αρχή εξέφρασε την πρόθεση για συγκρότηση Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας, το οποίο έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και εστιάζει τη δράση του στην πρόληψη του εγκλήματος και της παραβατικότητας».