ΣΠΑΡΤΗ. Το πανεπιστήμιο “Ben Gurion University of the Negev” συνοδεία του πρύτανη Yaniv Poria διοργάνωσε εκπαιδευτική εκδρομή για τους φοιτητές του που σπουδάζουν τουριστική ανάπτυξη με σκοπό να τους δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουν όχι μόνο διάφορα αξιοθέατα τουριστικού ενδιαφέροντος αλλά να κάνουν έρευνα και να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με την προβολή του τουρισμού στη χώρα μας.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου της Αντιδημαρχίας Σπάρτης «κάτω από αυτό το πρίσμα επισκέφθηκαν την Παρασκευή 25/10 και τη Σπάρτη. Μέσα στα πλαίσια της ιδιαίτερης βαρύτητας που δίνει ο Δήμαρχός μας κ. Πέτρος Δούκας στην υποδοχή φοιτητών από οποιαδήποτε αξιόλογα πανεπιστήμια με το σκεπτικό πως οι φοιτητές είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές μας για την προώθηση της πόλης μας ανά τον κόσμο, η Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Πολιτικής Γεωργία Ζαχαράκη δέχτηκε τους φοιτητές σε αίθουσα του Δήμου.
Εκεί τους δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσουν αλλά και να θέσουν τα ερωτήματα και τις απορίες τους. Εντυπωσίασαν οι φοιτητές με τις γνώσεις που είχαν σχετικά με τα θέματα και τα αξιοθέατα που αφορούν την Αρχαία και τη Βυζαντή μας κληρονομιά. Είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις επιδράσεις του οργανισμού UNESCO και της αρχαιολογικής υπηρεσίας στην λειτουργία των μνημείων και στην ανάπτυξη και προώθηση των αρχαιολογικών χώρων ως τουριστικό προϊόν. Επίσης ζήτησαν να ενημερωθούν για το μελλοντικό πρόγραμμα της νέας δημοτικής αρχής σχετικά με θέματα που αφορούν στο χωροταξικό, στην ανάπλαση της πόλης και στην προώθηση του τουρισμού γενικότερα».

Φεύγοντας οι επισκέπτες εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον Δήμο για την θερμή υποδοχή που είχαν ενώ οι διοργανωτές δεσμεύτηκαν πως θα οργανώσουν περισσότερες επισκέψεις στη Σπάρτη.