ΣΠΑΡΤΗ. Μια Βελγική παραγωγή της BBC που αφορά σ’ ένα reality show με χαρακτήρα παιχνιδιού δράσης και κουλτούρας βρέθηκε στην πόλη μας στις 21/10/2019.

Οι συμμετέχοντες πήραν μέρος πρόσφατα σε διάφορες προκλήσεις με σκοπό να αναδειχθεί ο καλύτερος. Οι προκλήσεις αφορούσαν διάφορα στοιχεία της κουλτούρας μας από τη μαγειρική με παραδοσιακά υλικά έως να τρέξουν σαν αθλητές Ολυμπιακών Αγώνων.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο έγινε και μια δράση στην πόλη μας που την ονόμασαν Spartarun. Οι παίκτες, 4 συνολικά που είχαν απομείνει, ξεκίνησαν από τον Καιάδα και κατέληξαν στο άγαλμα του Λεωνίδα άλλοτε τρέχοντας, άλλοτε στα γόνατα, άλλοτε κουβαλώντας κάτι.

Το συνεργείο ζήτησε τη βοήθεια του Δήμου ώστε να γίνουν τα γυρίσματα με ασφάλεια και εχεμύθεια, ενώ υποσχέθηκε αφού προβληθεί στο Βέλγιο θα παραχωρήσει το δικαίωμα και στο Δήμο Σπάρτης για οποιαδήποτε τουριστική προβολή.

Κατ’ εντολή του Δημάρχου η Αντιδήμαρχος κ. Zαχαράκη ανταποκρίθηκε στις ανάγκες υποστήριξης της προσπάθειας αυτής «με το σκεπτικό πάντα πως τέτοιες δράσεις προβάλλουν τον τόπο μας και ο Δήμος πρέπει να είναι αρωγός» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.