ΛΑΚΩΝΙΑ. Ενώ η λεκάνη της Μεσογείου βιώνει πρωτόγνωρες ανθρώπινες τραγωδίες, ιστορικής σημασίας και κλίμακας, η Λακωνία «υποδέχεται» τους πρώτους μετανάστες / πρόσφυγες από χώρες Ασίας και Αφρικής που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο ή διαφυγή από την «κόλαση» στην πατρίδα τους. Ανάμεσά τους παιδιά, μητέρες, έφηβοι αλλά και ακραίοι και εριστικοί άνθρωποι.
Ένα μείγμα ανθρώπων που η Λακωνία, όπως και άλλες περιοχές θα έπρεπε να έχει προετοιμαστεί για να υποδεχθεί.
Η χωροθέτηση της υποδοχής είναι μια συζήτηση που πολύ δειλά και με εξαιρετική ασάφεια άνοιξε εδώ κι έναν μήνα.
Μια οργανωμένη Πολιτεία και μια προετοιμασμένη Κοινωνία δεν έχει λόγο να φοβάται το πότε και που θα εγκατασταθούν αυτοί οι άνθρωποι. Ωστόσο η οργάνωση δεν φαίνεται να υπάρχει και η υποδοχή μάλλον θα γίνει αιφνιδιαστικά και «νύκτα».
Πληροφορίες θέλουν τους ανθρώπους αυτούς να εγκαθίστανται στο Κέντρο Υποδοχής που βρίσκεται στην Σπάρτη (οικογένειες), στις εγκαταστάσεις του Δημόσιου ΚΤΕΟ στις Κροκεές αλλά και αλλού.
Όσο και αν ρώτησε το notospress.gr για το πλάνο και χρονοδιάγραμμα αυτής της εξέλιξης απάντηση δεν υπήρχε.
Αυτό που έχει σημασία πλέον είναι να μην επιβαρυνθούν περιοχές όπως ο Δήμος Ευρώτα όπου ήδη διαβιούν πάνω από 1500 μετανάστες καθώς και περιοχές που δεν έχουν δομές και υποδομές Αστυνόμευσης και Υγείας.
Το επιχείρημα ότι το πλήθος αυτών των ανθρώπων είναι οικονομικά αξιοποιήσιμο (!) φαντάζει τραγικό και ενδέχεται να αποβεί και μοιραίο. Θυμίζουμε ότι πριν χρόνια κι όσο το Κέντρο Υποδοχής Σπάρτης ήταν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας η αντιπεριφερειάρχης κ. Τζανετέα είχε αρνηθεί την παραχώρησή του (λόγω και της γειτνίασης με Ρομά). Σήμερα το Κέντρο δεν είναι αρμοδιότητας της Περιφέρειας.