Αυτή είναι είδηση! Σπαρτιάτης είδε ματς με τα μάτια της τεχνολογίας και της ψυχής! (video)

Τυφλός οπαδός του Παναθηναϊκού. Ο Τάκης Αλεξανδράκης, ζει το ματς όπως οι παίκτες δίπλα στο παρκέ!

04-11-2019 10:24   

ΕΛΛΑΔΑ. Καλεσμένος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ο Σπαρτιάτης Τάκης Αλεξανδράκης, βιώνει μέσω του συστήματος Braille τον αγώνα με την Αναντολού Εφές με έναν μοναδικό τρόπο!

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός δίνει τη δυνατότητα σε έναν τυφλό φίλαθλο των «πρασίνων» να βιώσει με έναν μοναδικό τρόπο τον αγώνα με την Αναντολού Εφές για

την Euroleague.

Όπως γράφει η εφημερίδα "Έθνος" σε συνεργασία με το τμήμα ΑμεΑ του συλλόγου και μέσω του συστήματος Braille, ο Τάκης Αλεξανδράκης, φίλαθλος του Παναθηναϊκού νιώθει όπως οι αθλητές που βρίσκονται δίπλα του, καθώς κάθεται δίπλα στο παρκέ και με τη βοήθεια συνοδού αισθάνεται την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ.

Όπως αναφέρει ο Παναθηναϊκός για το σύστημα Braille: Ο Παναθηναϊκός ΑμεΑ κατασκεύασε σε συνεργασία με το εργαστήριο Σχεδιο μελέτης και Κατεργασιών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης - Sparti TechLab απτική αναπαράσταση γηπέδου καλαθοσφαίρισης ώστε οι φίλαθλοι μας με προβλήματα όρασης να παρακολουθούν τους αγώνες της αγαπημένης μας ομάδας.

Η συγκεκριμένη κατασκευή αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Κυριακάτικο αγώνα με τον ΠΑΣΚΑ (Προπονητήριο 2 ΟΑΚΑ).

Ο Μανώλης Μαραβελάκης σχεδίασε το 3D μοντέλο, Δημήτρης Σαγιάνvης από το Sparti TechLab και ο Τάκης Αλεξανδράκης έδωσαν χρήσιμες συμβουλές.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ