ΣΠΑΡΤΗ. O πολιτικός πολιτισμός υπαγορεύει καλούς τρόπους, συνεννόηση και γιατί όχι συμφωνία. Πάνω απ’ όλα σε μικρές περιφέρειες και κοινωνίες η σχέση δύο Αυτοδιοικητικών δεν μπορεί να είναι εχθρική ακόμα και αν μονομάχησαν για την Δημαρχία της Σπάρτης.

Ο Πέτρος Δούκας, από την πρώτη στιγμή έδωσε δείγμα γραφής. Ήταν προεκλογική περίοδος και δεν δίσταζε να επισκέπτεται το εκλογικό κέντρο του Σταύρου Αργειτάκου και να συζητά με στελέχη του αντίπαλου συνδυασμού.

Σήμερα ο Πέτρος Δούκας φαίνεται να αναγνωρίζει την αναγκαιότητα ο Σταύρος Αργειτάκος να είναι ένας από τους εκπροσώπους του Δήμου Σπάρτης στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Πελοποννήσου. Έτσι φαίνεται ότι διευκόλυνε την συμμετοχή του επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης «τραβώντας» πίσω έναν από τους δικούς του συνεργάτες.

Αυτό ενόχλησε δημοτικούς συμβούλους, κυρίως της ελάσσονος αντιπολίτευσης που τρόπν τινά συνεργάζεται με την Δημοτική Αρχή. Αυτοί πλέον προβληματίζονται για την στάση που θα τηρήσουν έναντι του Πέτρου Δούκα και της δημοτικής πελιοψηφίας.

Πάντως οι δύο άνδρες, Δούκας και Αργειτάκος, φαίνεται ότι έχουν τον ίδιο κώδικα είτε όταν διαφωνούν και συγκρούονται είτε όταν συμφωνούν και συνεργάζονται.