Με την πλάτη στους φοιτητές…

Ποτέ δεν υπερθεματίσαμε για τους φοιτητές της Σπάρτης. Απο την πρώτη στιγμή υπήρχαν προβλήματα. Μπορεί φαινομενικά το κτιριακό να φαντάζει μοναδικό στη Σπάρτη αλλά το κόστος ζωής και φοίτησης των φοιτητών είναι υψηλό. Σχεδόν κάθε χρονιά οι φοιτητές, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους είτε για την ποιότητα ζωής είτε για την ποιότητα; Σπουδών. Κάποτε πρέπει η Σπαρτιατική πολιτεία να σταθεί στο ύψος της περίστασης και να διαπιστώσει πως έχει η κατάσταση. Μια ματιά στα ρεπορτάζ του notospress.gr θα βοηθήσει όποιον ενδιαφέρεται…

Πρόσφυγες. Λαθρομετανάστες. Φυγάδες.

Όπως και να τους χαρακτηρίσεις ένα είναι βέβαιον: σε λίγες ημέρες περίπου 700 θα κάνουν την εμφάνισή στους στη Λακωνία. Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, μάλλον σκόπιμα. Ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι ότι γνωρίζουμε να το καταθέσουμε σε ότι αφορά στην εγκατάστασή τους στη Σπάρτη και πέριξ αυτής.

Μάλλον αποκλείεται το ΚΕΕΜ αφού υπάρχει όρος από τον δωρητή αλλά και κώλυμα λόγω λειτουργίας του.

Μάλλον αποκλείεται το Αεροδρόμιο γιατί είναι τόπος της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.

Σίγουρα αποκλείεται το κέντρο της Σπάρτης.

Μάλλον αποκλείονται ξενοδοχεία στη Μάνη γιατί η σιωπηρή επέκταση της μίσθωσης τους υποχρεώνει να φιλοξενούν πρόσφυγες και το καλοκαίρι.

Πιθανόν να δούμε τους 700 να διαμένουν στις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΟ στις Κροκεές. Ισως στην περιοχή του Μυστρά. Κάποιες οικογένειες μπορεί να φιλοξενηθούν στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στη Σπάρτη πίσω από το Ιερό της Ορθίας Αρτέμιδος.

Σε λίγες ημέρες θα γνωρίζουμε όλοι.

Στου γιαλού τα βοτσαλάκια…

Εργολάβος πληρώθηκε από τον Δήμο Ανατολικής Μάνης για να σηκώσει όλα τα βότσαλα και τις κροκάλες από την παραλία της Κοκκάλας στη Μάνη. Το Δικαστήριο αποφάσισε ότι ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης και η Αντιδήμαρχος (τότε) είναι ένοχοι, ομοίως και ο εργολάβος. Τιμωρήθηκαν με φυλάκιση περίπου 2 χρόνων ο κάθε ένας και θα ασκήσουν Έφεση. Η κατάσταση στον συγκεκριμένο Δήμο φαίνεται να έχει ξεφύγει… Η υπόθεση έχει ενδιαφέρον και συνέχεια!

Τι φρούτο βγάζει η Καλαμάτα;

Το μάθαμε και το εμπεδώσαμε και μάλιστα στον Μυστρά αφού Ξενοδοχείο που επιχείρησε να διαφημίσει και να αναδείξει τα τοπικά προϊόντα επέτρεψε στον ομιλητή να αναφερθεί σε αυτά της Μεσσηνίας… Είναι γνωστή η υποτέλεια των νέων ξενοδόχων στην Καλαμάτα, ίσως λόγω αεροδρομίου, αλλά αυτό ξεπερνά τα όρια ανοχής. Μάθαμε πως εκπρόσωπος τοπικής αρχής δήλωσε ενοχλημένος…

Γαία Πυρί, μειχθήτω…

Πρέπει να λάβει γνώση και να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στο Αεροδρόμιο της Σπάρτης. Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών πρέπει να ενεργήσει με παραδειγματικές μεθόδους στο απαράδεκτο, ανήκουστο και προκλητικό φαινόμενο… Ένα Αεροδρόμιο διαλυμένο, κατεστραμμένο, υποβαθμισμένο… Συντρίμμια και απομεινάρια. Τα χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου έγιναν ερείπια, σκουπίδια και λεία αγνώστων δραστών.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr