ΠΑΤΡΑ. Σύσκεψη για τα προβλήματα των Ρομά και τον καταυλισμό στον Ριγανόκαμπο, έγινε στο Δημαρχείο Πατρέων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, η Αντιδήμαρχος Υγείας Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη, ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Θόδωρος Τουλγαρίδης, o βοηθός Δημάρχου και δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Πελεκούδας και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΚΟΔΗΠ.

Ο Δήμος μετά από επίπονη προσπάθεια κατέγραψε, από τον περασμένο χειμώνα, τις οικογένειες, τις ανάγκες και τα προβλήματα, των Ρομά στον καταυλισμό στο Ριγανόκαμπο αλλά και των άλλων περιοχών του Δήμου.

Στην προσπάθεια για την κοινωνική ένταξη και μετεγκατάσταση των οικογενειών αυτών, της αντιμετώπισης των προβλημάτων τους όπως αυτό της διαρροής των παιδιών Ρομά από το σχολείο, διεκδικήθηκε, από την περασμένη Άνοιξη, η δημιουργία Παραρτήματος Ρομά στον Δήμο μέσω του Κοινωνικού Οργανισμού. Η έγκρισή του εκκρεμεί ακόμη από την Γραμματεία του Υπουργείου.

Να σημειωθεί ότι η προσπάθεια μέχρι τώρα είχε ένα μικρό αποτέλεσμα, με την αξιοποίηση άλλων προγραμμάτων έγινε η μετεγκατάσταση τεσσάρων οικογενειών Ρομά σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.

Σήμερα ο Δήμος και ο ΚΟΔΗΠ βρίσκονται σε φάση υλοποίησης του νέου προγράμματος στέγασης για τους Ρομά, το οποίο ανακοινώθηκε πρόσφατα.

Με την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών ο Δήμος στοχεύει σταθερά στην ουσιαστική κοινωνική ένταξη των οικογενειών Ρομά και στην παράδοση του Ριγανόκαμπου στον Δήμο για να δημιουργηθεί το Ανατολικό Πάρκο που αξίζει στο λαό της Πάτρας.