ΣΠΑΡΤΗ. Καθώς ο κόσμος βιώνει το μεγαλύτερο κύμα αστικής ανάπτυξης στην ιστορία του πλανήτη, με εκατομμύρια ανθρώπους να συρρέουν στις ταχύτατα αναπτυσσόμενες πόλεις του κόσμου, οι πόλεις μπαίνουν κάτω από το μικροσκόπιο περισσότερο από ποτέ.

Πώς καλύπτουν τις ανάγκες των νέων τους κατοίκων οι πόλεις; Τί κάνει μια πόλη να ξεχωρίζει, και τί την κάνει βιώσιμη;

Το 2014, τα Ηνωμένα Έθνη εγκαινίασαν την 31η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα των Πόλεων για να προωθήσουν την ενημέρωση του κοινού για την παγκόσμια αστικοποίηση και να τονίσουν την ανάγκη συνεργασίας ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της ανάπτυξης.

Για να αντιμετωπίσεις όμως τις σύγχρονες προκλήσεις της ανάπτυξης θα πρέπει να γνωρίζεις τον τόπο όπου ζεις και θέλεις να παρέμβεις και για τον λόγο αυτό η Πνευματική Εστία Σπάρτης, συμμετέχοντας και στις εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ημέρας των Πόλεων, οργανώνει ομιλία του αρχιτέκτονα Γιώργου Γιαξόγλου, με θέμα: «ΣΠΑΡΤΗ: Γνωριμία μέσα από το διαχρονικό Αρχιτεκτονικό αποτύπωμά της»

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου - ώρα: 7:00 μ.μ.,στην αίθουσα «Γεώργιος Περδικλώνης» της ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ,

(Λυκούργου 82 & Χαμαρέτου - ισόγειο).

Στην ομιλία του ο Γιώργος Γιαξόγλου θα αναφερθεί, με τη χρήση και διαφανειών, στην ιστορική εξέλιξη της Σπάρτης από τους μυκηναϊκούς χρόνους μέχρι σήμερα, έτσι όπως αυτή αποτυπώνεται από τα αρχιτεκτονικά στοιχεία & τεκμήρια της κάθε εποχής. Η ομιλία θα τελειώσει με μία σύντομη αναφορά στις σημερινές αναπτυξιακές προκλήσεις της Σπάρτης.