Υλικά

  • 1/3 πληγούρι
  • 2 ντομάτες Καραβά
  • 1 κρεμμύδι ξερό Βατίκων
  • 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 αγγούρι ροδέλα κομμένο
  • 2 πιπεριές(κόκκινη και πράσινη)
  • 1 χούφτα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 1 χούφτα καρύδια
  • Λίγο ελαιόλαδο Λακωνίας
  • Ξύδι αναμειγμένο με μέλι (τό πόσο γλυκόξινο θά δοκιμάσετε)
  • 2 κσ Ρόδι καθαρισμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή

Μουλιαζουμε τό πληγούρι 3 ωρες περίπου. Ψιλοκόβουμε όλα τά υλικα. Ασπριζουμε (ξεφλουδίζουμε) τά αμύγδαλα και τά χοντροκοβουμε. Χοντροκοβουμε τά καρύδια. Σουρωνουμε τό πληγούρι. Προσθέτουμε όλα τα υλικά. Συν το ελαιόλαδο και το ντρέσινγκ, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε.