Η Συνέντευξη Τύπου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας

ΑΘΗΝΑ. Το 2019 είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για την Ελληνική ποδηλασία. Μια χρονιά γεμάτη διακρίσεις και μετάλλια. Προ-ολυμπιακή χρονιά που οι Έλληνες αθλητές κατέκτησαν νίκες, διακρίσεις και προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020. Ο δρόμος θα δώσει το παρών στην Ιαπωνία, πολύ κοντά είναι η πίστα, ενώ με μεγάλες αξιώσεις διεκδικεί την πρόκρισή της και η ορεινή ποδηλασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν σε λίγους μήνες.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, έδωσε σήμερα Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, με θέμα «Ποδηλασία Πίστας, 8 Μετάλλια μέσα στο 2019, σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα»,

Ο Χρήστος Βολικάκης είναι αναμφίβολα ο μεγάλος πρωταγωνιστής της χρονιάς. Και δεν είναι μόνο τα μετάλλια. Είναι και η γενικότερη εικόνα του, η απίστευτη σταθερότητά του, σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά και το απίστευτο επίτευγμά του, να είναι στο top 3 σε τρία διαφορετικά αγωνίσματα. Πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη στο αγώνισμα του σκρατς, δεύτερος στο αγώνισμα του όμνιουμ. και τρίτος στο αγώνισμα των πόντων. Μαζί με τον αδελφό του Ζαφείρη Βολικάκη ολοκληρώνουν ιδανικά, μια εξαιρετικά δύσκολη και επίπονη χρονιά.

Όμως η Ελληνική Ποδηλασία μέσα στο 2019 έχει να παρουσιάσει και εντυπωσιακές επιτυχίες, διακρίσεις και μετάλλια και στους Εφήβους. Ο Κωνσταντίνος Λιβανός κατά πρώτο λόγο, με 4 χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αλλά και ο Πάνος Καρατσιβής με αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό, δείχνουν τις μεγάλες δυνατότητές τους και ότι το μέλλον τους ανήκει, συνεχίζοντας την «χρυσή» ιστορία της Ελληνικής ποδηλασίας πίστας που ξεκίνησε την δεκαετία του ‘90».

Η Ελλάδα κατέκτησε μέσα στο 2019 συνολικά 8 μετάλλια σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ιούνιος 2019 – 2οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες (Μινσκ – Λευκορωσία)
● Χρυσό ο Χρήστος Βολικάκης, στο σκρατς
● Χρυσό ο Χρήστος Βολικάκης, στους πόντους

Ιούλιος 2019 – Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων (Γάνδη – Βέλγιο)
● Χρυσό ο Κωνσταντίνος Λιβανός, στα 1.000μ.
● Αργυρό ο Πάνος Καρατσιβής, στα elimination
● Χρυσό ο Κωνσταντίνος Λιβανός, στα 200μ.

Αύγουστος 2019 – Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων (Φρανκφούρτη - Γερμανία)
● Χρυσό ο Κωνσταντίνος Λιβανός, στο κέριν
● Χρυσό ο Κωνσταντίνος Λιβανός, στα 200μ.

Οκτώβριος 2019 – Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Άπελντοορν - Ολλανδία)
● Αργυρό ο Χρήστος Βολικάκης, στο σκρατς

Για τις παραπάνω επιτυχίες μίλησαν, στην σημερινή συνέντευξη Τύπου, στην ΕΣΗΕΑ, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, ο ομοσπονδιακός προπονητής της πίστας και φυσικά οι αθλητές που πρωταγωνίστησαν μέσα στο 2019.