Σαββατοκύριακο στη Βαμβακού!

Κόσμος, παιδιά, φωνές, χαμόγελα πλημμύρισαν τη Βαμβακού!25-10-2019 09:29   

BAMABAKOY. Ένα Σαββατοκύριακο στη φύση γεμάτο τεχνολογία, γαστρονομία, πολιτισμό, τέχνη, τοπικά προϊόντα, παρα-δοσιακή μουσική και χορό απόλαυσαν όσοι επέλεξαν ως προορισμό τη Βαμβακού, στις 19 και 20 Οκτωβρίου.

Εκατοντάδες επισκέπτες πέρασαν για πρώτη φορά την πόρτα του V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF), του υπερσύγχρονου τεχνολογικού κέντρου STEAM που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και λειτουργεί πλέον στο ανακαινισμένο σχολείο του χωριού. Οι επισκέπτες περιηγήθηκαν στην έκθεση παλαιών αντικειμένων, έκαναν ένα ταξίδι στην τέχνη κατασκευής της Λακωνικής λύρας, γεύτηκαν το αυθεντικό καρύδι της περιοχής στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Καρυδιού που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέα Ζωή, με την υποστήριξη της Κοιν.Σ.Επ. Vamvakou Revival, ξεναγήθηκαν στο χωριό και γνώρισαν τα μονοπάτια της περιοχής χρησιμοποιώντας ηλεκτροκίνητα ποδήλατα. Φυσικά, το εστιατόριο-καφέ του χωριού, το Βουρέικο, φόρεσε τα καλά του και καλωσόρισε το κοινό με μοναδικές γεύσεις από τον Πάρνωνα και ευρύτερα τη Λακωνία.

Οι δραστηριότητες στη Βαμβακού, δεν τελειώνουν εδώ!
Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί ιδανική ευκαιρία να αφήσει κανείς την πόλη, να πάρει αυτοκίνητα, λεωφορεία, να ξεφύγει από τις υποχρεώσεις και να κάνει μια εξόρμηση σε ένα παραμυθένιο ορεινό χωριό, όπως η Βαμβακού, όπου θα απολαύσει τον ηλιόλουστο καιρό, τη φύση, το ορεινό τοπίο και τη χαλάρωση με την οικογένεια και τους φίλους του!
Το τριήμερο 26, 27 και 28 Οκτωβρίου, μας προσκαλούννα συμμετέχουμε σε δραστηριότητες για όλη την οικογένεια. Περιήγηση στο δάσος, πεζοπορία στα μονοπάτια του χωριού, ποδηλασία με τα ηλεκτρικά ποδήλατα HAIBIKE, δραστηριότητες για τα παιδιά στη φύση, περιηγήσεις και ξεναγήσεις στο χωριό. Στο σχολείο της Βαμβακούς τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα σε νέες τεχνολογίες, μηχανική και STEΑM, ενώ μπορούν παράλληλα να συμμετάσχουν σε δημιουργικά προγράμματα και παιχνίδια στη φύση. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με μια έκθεση παλαιών αντικειμένων.
Όλες οι δραστηριότητες εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, που υλο-ποιείται από την Vamvakou Revival, με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρ-χος (ΙΣΝ).

Τα δοκιμαστικά μαθήματα στο V.Lab  συνεχίζονται…
Τα δωρεάν δοκιμαστικά μαθήματα στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by Stavros Niarchos Foundation) συνεχίζονται και αυτό το Σαββατοκύριακο με τα Μαθηματικά, τη Λογική, και τη Μηχανική να εί-ναι οι κύριες θεματικές ενότητες. Το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου καλούνται παιδιά 5-7 ετών, της Ε’ – Στ’ Δημοτικού και του Γυμνασίου να γνωρίσουν τις νέες τεχνολογίες μέσα από ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα. Σε κάθε τμήμα μπορούν να συμμετέχουν έως 12 παιδιά. Για τη συμμετοχή στο αντίστοιχο μάθημα απαιτείται προεγγραφή στα [email protected] ή 2731-0-76233.
Προσοχή! Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και οι θέσεις είναι περιορισμένες.  

Κι ενώ όλα τα σχολεία θα είναι κλειστά, το σχολείο της Βαμβακούς θα παραμείνει ανοιχτό στο κοινό τη Δευτέρα 28η Οκτωβρίου, όπου μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του V.Lab, να γνωρίσουν τα EV3 robots και να παρακολουθήσουν τη διαδικασία και το αποτέλεσμα μιας 3D εκτύπωσης, ενώ παράλληλα μπορούν να παίξουν μέχρι τελικής πτώσεως στον προαύλιο χώρο του και στο γήπεδο μπάσκετ.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των δραστηριοτήτων  στο www.vamvakourevival.org.


#VamvakouRevival

Επικοινωνία
Ομάδα Vamvakou Revival
Βαμβακού, 230 67, Λακωνία
[email protected]
+30 27310 76233
www.vamvakourevival.org
Like us on Facebook @VamvakouRevival
Follow us on Instagram @vamvakourevivalorg

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ