Γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος

« Το όνομα που θα λάβουν τα Σκόπια δεν έχει μεγάλη σημασία, γιατί σε δέκα χρόνια κανείς δεν θα το θυμάται ». ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ , 1993

Ένα χρόνο μετά την υπογραφή της «Συμφωνίας των Πρεσπών» από την «αριστερή» κυβέρνηση Τσίπρα και της εκχώρησης , εθνικών δικαίων και κυριαρχικών δικαιωμάτων στους Σκοπιανούς Σλάβους , ο Ελληνικός Λαός αισθάνεται – ήδη –αφόρητη «Εθνική Μοναξιά» , εγκαταλειμμένος πλήρως από το πολιτικό του σύστημα:
Μια «Αριστερά» η οποία θεωρεί προοδευτική πολιτική την μη υπεράσπιση των Εθνικών Δικαίων και μια «Δεξιά» η οποία χρησιμοποιεί ως λεοντή τα Εθνικά Ζητήματα προκειμένου να εξασφαλίζει μικροκομματικά οφέλη και ύστερα τα εγκαταλείπει , προσαρμοζόμενη υπάκουα στην «Realpolitik» , την οποία υπαγορεύουν οι ξένοι πατρώνες .
Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη , ως αρχηγού της Αντιπολίτευσης , κατά τη συζήτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή και οι πρόσφατες δηλώσεις του ως Πρωθυπουργού αποδεικνύουν - με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο - τον εμπαιγμό που υφίστανται οι Έλληνες πολίτες από τα συστημικά κόμματα , τα οποία – δήθεν – είναι ταγμένα να υπηρετούν και να υπερασπίζουν τα Εθνικά Συμφέροντα , την Εθνική Ανεξαρτησία και τον Ελληνικό Λαό :

-«Σας καλώ να μην κυρώσουμε μία συμφωνία που, θυμηθείτε τα λόγια μου, θα την βρούμε μπροστά μας και δεν θα είναι για καλό. Σας καλώ στην ονομαστική ψηφοφορία που θα ακολουθήσει να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ …Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε υπογραφεί και, βέβαια, δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε φτάσει στη Βουλή των Ελλήνων προς κύρωση. Γιατί αποτελεί εθνική ήττα, που έχει ήδη ακυρωθεί στη συνείδηση του λαού. Και εθνικό λάθος, που προσβάλλει την αλήθεια και την Ιστορία της χώρας.»
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ , Ιανουάριος 2019

-«Υποστηρίζουμε την πορεία των βόρειων γειτόνων μας προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την προϋπόθεση ότι σέβονται απόλυτα τις διεθνείς συμφωνίες που έχουν υπογράψει, είναι προσηλωμένοι στο κράτος δικαίου και -φυσικά- σέβονται τα δικαιώματα των μειονοτήτων»
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ , Οκτώβριος 2019

Οι κυβιστήσεις είναι ένα αγαπημένο νούμερο των τσίρκων , αλλά στην πολιτική είναι ο απόλυτος ορισμός της αναξιοπιστίας .
Όταν ο Κων/νος. Μητσοτάκης εκστόμιζε , στα 1993 , τη φράση : « Το όνομα που θα λάβουν τα Σκόπια δεν έχει μεγάλη σημασία, γιατί σε δέκα χρόνια κανείς δεν θα το θυμάται » ήξερε πολύ καλά ΤΙ έλεγε , γιατί ήταν γνώστης αυτών που ήθελαν τα ξένα αφεντικά όπως και ότι υπήρχε στη χώρα πρόθυμο πολιτικό προσωπικό (άλλωστε κι αυτός προθυμότατος ήταν) για να κάνει τη «δουλειά» όταν θα ερχόταν η κατάλληλη ώρα και η στιγμή . Έκανε , όμως , κι ένα μεγάλο λάθος :
Οι Έλληνες , που με πρωτοφανή μαζικότητα και εθνικοπατριωτικό σθένος , βροντοφώναξαν στις πλατείες , απ’ άκρου εις άκρον της Ελλάδος , ότι «η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική» , δεν έχουν ξεχάσει (και δεν θα ξεχάσουν ποτέ) , δεν έχουν εξαερωθεί , δεν έχουν υποταχθεί , δεν έχουν συμβιβαστεί , δεν έχουν κάνει ούτε ένα βήμα πίσω από την υπεράσπιση των Εθνικών Δικαίων . Όσα έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια σε βάρος της Ελλάδας από το πολιτικό της σύστημα , το οποίο κάθε φορά υποτάσσεται υπάκουα στα ξένα κέντρα αποφάσεων , έχουν γραφτεί ανεξίτηλα στη συνείδησή των Ελλήνων και θα τους καθοδηγούν στις ιστορικές αποφάσεις , επιλογές και πράξεις του μέλλοντος .
Ο πατριωτισμός ΔΕΝ είναι πατριδοκαπηλία , ΔΕΝ είναι εθνικισμός , ΔΕΝ είναι φασισμός όπως τον συκοφαντούν σκοπίμως οι σύγχρονοι «γενίτσαροι» . Ο πατριωτισμός είναι δεμένος με την υπεράσπιση της Πατρίδας , την αντίσταση σε κάθε μορφή τυραννίας , την προάσπιση της Ελευθερίας , της Δημοκρατίας και του Συντάγματος , της Ιστορικής Αλήθειας , της έννοιας των Κοινών Αγαθών και της Δικαιοσύνης . Ο πατριωτισμός είναι συνώνυμος με την ανιδιοτελή θυσία των πάντων, ακόμα και της ίδιας της ζωής κι αυτό οι Έλληνες το έχουν αποδείξει σ’ ΟΛΕΣ τις φάσεις της ιστορικής πορείας του Έθνους .