20 Οκτωβρίου Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας

Νεοκλής Κρητικός «τιμάμε τον Έλληνα αστυνομικό για την προσφορά του»22-10-2019 10:33   

Επιστολή για την «Ημέρα της Αστυνομίας» έγραψε ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ κύριος Νεοκλής Κρητικός. Στην επιστολή του ο βουλευτής μιλά για το έργο των αστυνομικών αλλά και για την ανάγκη στήριξης του δύσκολου έργου τους. 

«Η 20η Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης του μεγαλομάρτυρα Αρτεμίου, έχει καθιερωθεί από την πολιτεία ως «Ημέρα της Αστυνομίας»

Ο άγιος Αρτέμιος ήταν στρατιωτικός διοικητής, ένθερμος χριστιανός και η αντιπαγανιστική του δράση προκάλεσε τον αυτοκράτορα Ιουλιανό. Φυλακίστηκε και τελικά οδηγήθηκε στο μαρτύριο στις 20 Οκτωβρίου 362 μ.Χ. Σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές ήταν «δουξ και αυγουστιάλιος». Για αυτό και η Πολιτεία όρισε τον Άγιο προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η Πολιτεία αναγνωρίζοντας την προσφορά και τις θυσίες που έχει κάνει η Ελληνική Αστυνομία, έχει ορίσει την 20η Οκτωβρίου, ως ημέρα τιμής και αναγνώρισης του ρόλου της. Αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση του έργου, που προσφέρει προς την κοινωνία, και έτσι με αφορμή την ημέρα αυτή μας δίνεται η ευκαιρία να αναλογιστούμε τις δυσκολίες του λειτουργήματος που επιτελεί συνολικά το σώμα αλλά και ο κάθε αστυνομικός ξεχωριστά. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι αστυνομικοί καλούνται να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις ώστε να διατηρήσουν την ασφάλεια και την ακεραιότητα μας. Τους τιμούμε για την καθημερινή τους προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο.

Πρέπει, λοιπόν, να στεκόμαστε αρωγοί στις προσπάθειες που καταβάλει η Ελληνική Αστυνομία για την διατήρηση της δημόσιας τάξης και να συμπαραστεκόμαστε στο δύσκολο έργο που καθημερνά επιτελεί.»

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ