ΜΑΝΗ. Για μια ακόμα φορά οι πολίτες καταφεύγουν στο notospress.gr στην προσπάθεια να βρουν το δίκιο τους. Στα Άλικα Μάνης έχουν καταγγείλει, εδώ και μήνες, ότι η ανεξέλεγκτη διαχείριση βοοειδών έχει γίνει η μάστιγα της περιοχής. Εκατοντάδες «αδέσποτα» βόδια, καθημερινά κινούνται μέσα στα χωριά και τους ελαιώνες με το αποτέλεσμα ανά είναι τραγικό. Όπως καταγγέλλουν επώνυμα πολίτες της περιοχής έχουν καταστραφεί κήποι, αυλές, ελαιώνες, μάνδρες, ενώ ακόμα και ο τουρισμός έχει υποστεί πλήγμα με τα βοοειδή να εκτοπίζουν τους τουρίστες στους δρόμους αλλά ακόμα και μέσα στα χωριά.

Προ ημερών μια από τις καθημερινές διελεύσεις βοοειδών μέσα από τα Άλικα και τις αυλές των σπιτιών είχε ένα αποτέλεσμα, που ξεχείλισε την αγανάκτηση των κατοίκων. Ένα μοσχάρι που εγκλωβίστηκε σε ελιά, ανάμεσα σε σπίτια, δεν κατόρθωσε να επιβιώσει. Οι κάτοικοι επί τρείς ημέρες καλούσαν τις υπηρεσίες για να δώσουν λύση. Τελικά κατέληξαν στον Εισαγγελέα και δόθηκε μια πρόχειρη λύση την ώρα που η δημόσια υγεία δεχόταν ήδη απειλή.

Οι κάτοικοι στα Άλικα, μιλούν στην κάμερα του notospress.gr, δείχνουν και περιγράφουν την «μάστιγα» της περιοχής κάνοντας λόγω για «ανομία» για αδιαφορία των αρχών και κυρίως του Δήμου Ανατολικής Μάνης, για φόβο, απειλές και βία εναντίον τους και φυσικά για υποβάθμιση της περιοχής και της ζωής τους.

Ο Δασάρχης Γυθείου απαντώντας στο notospress.gr ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι πλέον γνωστό, καταγράφονται οι ζημιές, δεσμεύονται ζώα, οι μηνύσεις από την υπηρεσία του «πέφτουν βροχή», ωστόσο ο Δήμος που έχει την αρμοδιότητα παρουσιάζει αδυναμία να ελέγξει την κατάσταση.
Το ρεπορτάζ συνεχίζεται.

Προσοχή κάποιες εικόνες είναι σκληρές.