ΒΥΤΙΝΑ. Άμεση ήταν η επέμβαση των εθελοντών και των επαγγελματιών υγείας κατά τη δεύτερη μέρα του 10ου Άθλου του Μαινάλου. Συγκεκριμένα την Κυριακή 20 Οκτωβρίου ένας αθλητής έπεσε σε δύσβατο μονοπάτι. Αμέσως κινητοποιήθηκε η ομάδα των εθελοντών που του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες και τον περιέθαλψαν μέσα στο βουνό μέχρι να έρθει να τον παραλάβει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ο Άθλος Μαινάλου 2019 πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Οκτώβρη στην περιοχή της Βυτίνας, υπό την αιγίδα του δήμου Γορτυνίας.

Θυμίζουμε ότι ο Άθλος του Μαινάλου πραγματοποιείται στην Βυτίνα Αρκαδίας και περιλαμβάνει τη πρώτη μέρα τρέξιμο στον βουνό 19 χιλιομέτρων και την δεύτερη μέρα Κυριακή, αγώνα ποδηλασίας στο βουνό 15 και 37 χιλιομέτρων. Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά το Βυτίνα 3km night run, ένας νυχτερινός αγώνας δρόμου 3 χιλιομέτρων στα δρομάκια της πανέμορφης Βυτίνας.

Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Τρίπολης

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές μας, τους επαγγελματίες υγείας και τους συμμετέχοντες του αγώνα, που βοήθησαν στο περιστατικό του αθλητή που έπεσε σε δύσβατο μονοπάτι, ακινητοποιώντας τον σε σκληρή σανίδα λόγο της κάκωση στη σπονδυλική στήλη και μεταφέροντας τον μέσα στο βουνό σε απόσταση 1 χιλιομέτρου μέχρι να φτάσει στο ασθενοφόρο.

Ευχόμαστε ολόψυχα ταχεία ανάρρωση»