Δύο ήρωες της ζωής, πρωταγωνιστές ενός «ζωντανού» βιβλίου! (video)

Πλήθος κόσμου ένιωσε το βιβλίο του Βασίλη Βλαχάκου «Οι αετοί της Καρίτσας»22-10-2019 10:00   

«Με άνοιγμα φτερών από την Καρίτσα έως τη Σπάρτη»… που θα έγραφε και ο ποιητής Βλαχάκος!

ΣΠΑΡΤΗ. Μια αγέρωχη και ανεμοδαρμένη περιοχή της Λακωνίας υπηρέτησε ως δάσκαλος ο συγγραφέας Βασίλης Βλαχάκος. Η Καρίτσα, που είδε ώριμη και εύγλωττη την αγάπη του εκπαιδευτικού για τον τόπο που τον υποδέχθηκε.

Δύο τύποι του χωριού, ιδιαίτεροι, προικισμένοι και δραστήριοι έγιναν οι ήρωες του συγγραφέα σε ένα αληθινό βιβλίο για τη ζωή τους. «Οι αετοί της Καρίτσας» είναι τα αδέλφια Μαλαβάζου, οι «Ρουμάνηδες» όπως τους έλεγαν.

Πολλά προσέφεραν στο χωριό τους αλλά απ’ ότι φαίνεται το σπουδαιότερο είναι ότι σήμερα είναι οι ηθικοί αυτουργοί ενός λαϊκού ύμνου για τη ζωή και ιστορία του χωριού και τον βίο των ανθρώπων που έμαθαν να ζουν χωρίς περιορισμό.

Η ομοιότητά τους με τους αετούς απόλυτη αφού, απ’ ότι γράφει ο συγγραφέας Βασίλης Βλαχάκος, πάνω από τη μαυροντυμένη κεφαλή τους υπήρχε μόνον ο ουρανός… όπως και στους αετούς.

Στην εκδήλωση της 2ης παρουσίασης του βιβλίου  που έγινε στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Σπάρτης, το πλήθος ήταν μεγάλο, η ζωντάνια μεγαλύτερη και η συγκίνηση ανάλογη.

Στο ρεπορτάζ του notospress.gr μια γεύση μόνον από την εκδήλωση.

Σύντομα όλη η εκδήλωση θα προβληθεί με επεξεργασμένο video.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ