ΣΠΑΡΤΗ. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιδήμαρχου Τουριστικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Γεωργίας Ζαχαράκη Αναστασοπούλου με την εκπρόσωπο της Αμερικάνικης εταιρείας θεματικού τουρισμού Thalassa Journeys της ΝΥ, κ. Μαρία Χριστίνα Μπακλαβά.
Σκοπός της συνεργασίας ήταν η εκπρόσωπος, να εξερευνήσει την περιοχή για διάφορες θεματικές ενότητες που θα παρακινήσουν την ποιοτικότερη αγορά των ΗΠΑ όπως είναι τα μεγάλα Πανεπιστήμια και οι οργανισμοί.

Η Αντιδήμαρχος κα Γεωργία Ζαχαράκη Αναστασοπούλου ενθάρρυνε την πρωτοβουλία αυτή λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Δήμος Σπάρτης είναι ένας ευλογημένος τόπος που δεν στερείται ούτε ιστορίας αλλά και ποικίλων μορφών ανάπτυξης.

Ήδη μετά από μια σειρά επαφών που έγιναν με ντόπιους επιχειρηματίες σχεδιάστηκε το πρώτο πρόγραμμα που αφορά το «λιομάζωμα» με απώτερο στόχο οι ταξιδιώτες μέσα από μια βιωματική διαδικασία να γνωρίσουν όλα τα στάδια της παραγωγής ελαιολάδου αλλά και των παράγωγών του.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα συνδυάσει τη γνώση και την ψυχαγωγία ενώ ταυτόχρονα θα καλλιεργήσει ισχυρούς δεσμούς των ποιοτικών ταξιδιωτών με τον τόπο αυτό.

Το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα θα εφαρμοστεί τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου του 2019 και ήδη αναμένεται εντός του Οκτωβρίου γκρουπ από το Mount Holyoke College με επικεφαλής καθηγητή τον πολύ γνωστό Geoffrey Sumi σε ένα ταξίδι με τίτλο "A journey to Athens, the Peloponnese and Southern Italy".