ΣΠΑΡΤΗ. Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, ημέρα που η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του μεγαλομάρτυρος Αγίου Αρτεμίου, θα τελεσθεί Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμου.

Κατά τη διάρκεια της λατρευτικής σύναξης, θα τελεσθεί η εις Διάκονον χειροτονία του Οσιολογιωτάτου μοναχού της αδελφότητας της Ι.Μ Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα και υποψηφίου διδάκτορα θεολογίας και φιλοσοφίας, πατρός Γρηγορίου Βαλτογιάννη.

Την ημέρα αυτή η Ελληνική Αστυνομία εορτάζει τον προστάτη της Άγιο Αρτέμιο. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα τελεσθεί Δοξολογία προεξάρχοντος του σεπτού Ποιμενάρχη μας. Ακολούθως θα εκφωνηθεί η ημερήσια διαταγή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Στη συνέχεια η Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας θα παραθέσει δεξίωση στο ξενοδοχείο ΜΕΝΕΛΑΪΟΝ.

Την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2019, εορτή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, θα τελεσθεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην φερώνυμη Ιερά Μονή στον Πάρνωνα, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, ο οποίος θα τελέσει και την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Οσιολογιωτάτου μοναχού π. Γρηγορίου Βαλτογιάννη.