6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης: Το όραμα που έγινε βάσανο και πάλι όραμα…

Αντιπεριφερειάρχης και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση συνηγορούν στο αίτημα των πολιτών για την υλοποίηση του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης19-10-2019 08:35   

Βερούτης: "Η Εκπαίδευση στην κορυφή της ιεράρχησης"

Οι πολίτες ευελπιστούν , αυτή τη φορά , πως θα υπάρξει τίμια και σοβαρή αντιμετώπιση του θέματος , που θα οδηγήσει , επιτέλους , στην υλοποίησή του .


ΣΠΑΡΤΗ. Συνάντηση εργασίας είχαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Βερούτη  Θεόδωρο  και τον Δ/ντή Εκπ/σης Ν. Λακωνίας κ. Πέτρο Νταλιάνη , οι εκπρόσωποι της Επιτροπής κατοίκων Ν. Κόσμου - Ψυχικού Σπάρτης για την ανέγερση του 6ου Δημ. Σχολείου Σπάρτης , το οποίο - ως διεκδίκηση - εκκρεμεί από το 1986 !!!

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι τα θέματα εκπαίδευσης πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή των ιεραρχήσεων της Αυτοδιοίκησης και δεσμεύθηκε ότι εντός μιας εβδομάδος , αφού ενημερωθεί αναλυτικά για το σοβαρό αυτό θέμα από τις αρμόδιες υπηρεσίες  και διερευνήσει το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο , θα παρουσιάσει , στη συνέχεια , τις οριστικές θέσεις και προτάσεις του προς την Επιτροπή των κατοίκων , τόσο για την εκπόνηση της  Μελέτης του έργου όσο και για την ανέγερση του Σχολείου.

Από την  πλευρά του ο κ. Δ/ντής Εκπαίδευσης  δήλωσε πως το 6ο Σχολείο αποτελεί απόλυτη αναγκαιότητα για τη συνολική αναβάθμιση της Α/θμιας Εκπ/σης και της Προσχολικής Αγωγής στην περιοχή  της Σπάρτης και ότι στηρίζει , διαχρονικά , κάθε προσπάθεια για την υλοποίησή του.
 
Να σημειωθεί πως το 6ο Δημ . Σχολείο Σπάρτης αποτελεί διεκδίκηση των κατοίκων Ν. Κόσμου - Ψυχικού και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Λακεδαίμονος  από το 1986, ιδρύθηκε στα 1994 κι εξαγοράστηκε το οικόπεδό του στα 2008.

Δυστυχώς , έκτοτε , οι προσπάθειες για την υλοποίησή του  έπεσαν στο κενό , αφού ήδη έχει χρεωθεί με μια ανάθεση Μελέτης  από την τέως Νομαρχία Λακωνίας η οποία προσβλήθηκε κι «έπεσε»  στα δικαστήρια και από δυο Προγραμματικές Συμβάσεις μεταξύ δήμου Σπάρτης και Περιφέρειας Πελοποννήσου εκ των οποίων η πρώτη καταργήθηκε με ευθύνη των συμβαλλομένων και η δεύτερη  απερρίφθη  από  τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου !!!

Οι κάτοικοι του Ν. Κόσμου - Ψυχικού Σπάρτης και η Εκπ/κή Κοινότητα , ύστερα από την πολύχρονη και άδικη βάσανο που έχουν υποστεί για το θέμα του 6ου Σχολείου από τους εκάστοτε αρμοδίους , ευελπιστούν , αυτή τη φορά , πως θα υπάρξει τίμια και σοβαρή αντιμετώπιση του θέματος , που θα οδηγήσει , επιτέλους , στην υλοποίησή του .

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ