Αυτά γράφουν οι «ανώνυμοι» Σπαρτιάτες για το προσφυγικό – μεταναστευτικό19-10-2019 08:18   

ΣΠΑΡΤΗ. Στο κατώφλι του notospress.gr, ξημέρωμα Σαββάτου 19 Οκτωβρίου βρήκαμε δύο απόψεις, την μία τοιχοκολλημένη και την άλλη σε φάκελο αλληλογραφίας.
Το κοινό σημείο και των δύο είναι η αγωνιώδης προσέγγιση του θέματος που θέλουν να αναδείξουν και η ανωνυμία του συντάκτη. Δύο όχθες και ανάμεσά τους το ποτάμι των ανθρώπων που έρχονται στην Ελλάδα…

Αλληλεγγύη με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες

Με λύπη διαβάσαμε ένα λογίδριο, από πολίτες της Σπάρτης, για την επικείμενη έλευση μεταναστών στην πόλη.
Ωστόσο υπάρχουν και άλλοι πολίτες σε αυτήν την πόλη που θα θέλαμε να ακουστεί η φωνή τους.
Υπάρχουμε εμείς που δεν τη βλέπουμε σας «ιερή» πόλη όπως γράφει το κείμενό τους και ότι οι «κακοί» πρόσφυγες θα την βεβηλώσουν.
Υπάρχουμε εμείς που δε βλέπουμε σας «παράνομή» καμία ζωή αλλά όλες ίσες.
Αυτά ως (μια πρώτη) ανταπάντηση στα γραφόμενα.

Τώρα, σχετικά με τη φιλοξενία, όσοι δε βλέπουν μόνο ειδήσεις σε μεγάλα κανάλια αλλά βγαίνουν στους δρόμους, γνωρίζουν ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ενημερώνονται από το διαδίκτυο κ.λ.π. βλέπουν και άλλη πλευρά, αυτή των προσφύγων που θα πρέπει να τους περιμένει μια αγκαλιά μετά τα όσα πέρασαν και όχι ένα μαστίγιο, όπως υπήρξαν και Έλληνες, ναι πατριώτες σας, που έφυγαν, ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους και περίμεναν μια γη της επαγγελίας, για να μιλήσουμε και εμείς για τα ιερά.
Οι πρόσφυγες δε βλέπουν την Ελλάδα σαν σωτήρα τους αλλά είναι το ΜΟΝΟ που τους μένει μέχρι στιγμής να πράξουν για να ξεφύγουν από τον ΠΟΛΕΜΟ, από την βιαιότητα.
Κακοποιά στοιχεία, υπάρχουν σίγουρα και ανάμεσά μας και από την ίδια τη χώρα σας γι αυτό και δεν μπορούμε να τσουβαλιάζουμε ένα λαό και να λέμε αυτοί είναι όλοι τους, το τάδε ή το δείνα, όταν έχουμε δει άλλωστε εικόνες ότι τα «κακοποιά στοιχεία» είναι μικρά παιδιά με κούκλες και μπάλες στα χέρια που τα σέρνουν από εδώ και από εκεί.
Γιατί λοιπόν να μην τα φιλοξενήσουν ορισμένα ξενοδοχεία της Σπάρτης έως ότοθ ορθοποδήσουν; Θα πλήξουν τον Πολιτισμό μας; Ή θα του φέρουν νέα στοιχεία; Νέες φωνές; Νέα ζωή;
Οι μόνοι «ξένοι» που θέλουμε είναι οι πλούσιοι τουρίστες ευρωπαϊκών χωρών; Που θα φέρουν «λεφτά» στην πόλη; Μόνο αυτοί είναι αποδεκτοί; Άραγε έχετε σκεφθεί αν ο κόσμος αυτός δεν γυρνά μόνο με χρήμα… αλλά και με ψυχή;;;
Στην Κρήτη, που την θεωρούμε και σκληρή σαν την Μάνη οι δημοτικές αρχές είπαν Ναι στην φιλοξενία προσφύγων κάτι που έχουν ήδη ξεκινήσει και κάνουν δύο χρόνια τώρα, με την ενσωμάτωση τους στις τοπικές κοινωνίες να έχει επέλθει.

Κάτοικοι και πολίτες της Σπάρτης από την άλλη όχθη

Σεβασμός…
Με αφορμή τα ψηφίσματα, αντιψηφίσματα, προτάσεις, αντιπροτάσεις για το μεταναστευτικό.
Σέβομαι την ευαισθησία σου όταν μιλάς για πρόσφυγες, για ανθρώπους ξεριζωμένους, εκδιωγμένους από τη χώρα τους.
Σεβάσου την ανησυχία μου όταν μιλώ για παράνομους μετανάστες, για ανθρώπους με ακριβά κινητά, ΄΄χαμένα΄΄ χαρτιά, ψεύτικες ταυτότητες.
Σέβομαι τον ανθρωπισμό σου όταν μιλάς για οικογένειες, για μανάδες, παιδιά.
Σεβάσου το φόβο μου όταν μιλώ για μουσουλμάνος, ανθρώπους που η ίδια τους η θρησκεία τους επιτρέπει τους βιασμούς παιδιών (γάμους με παιδιά από την ηλικία των 7 ετών) και την κακοποίηση των γυναικών (κυκλοφορούν εγχειρίδια στις κοινότητές τους για το πώς να δέρνεις τη γυναίκα σου).
Σέβομαι την αλληλεγγύη σου όταν μιλάς για ασυνόδευτα παιδιά.
Σεβάσου τον τρόμο μου όταν μιλώ για νεαρούς άντρες μυημένους στη θρησκευτική βία (όποιος δεν πιστεύει στον Αλλάχ είναι άπιστος και του αξίζει ο θάνατο).
Ποιος από τους δυο μας είναι σωστός; Ποιος έχει δίκιο;
Μικρή σημασία έχει. Ρωτήστε τους ανθρώπους στα σώματα ασφαλείας που βρίσκονται στα νησιά. Τη μία μέρα κρατάνε μωρά στην αγκαλιά τους και την επόμενη κινδυνεύει η ζωή τους από τους ίδιους αυτούς ανθρώπους που άλλοι τους λένε πρόσφυγες και άλλοι παράνομους μετανάστες.
Αναρωτιέμαι όμως… πώς μιλάτε για ευαισθησία, ανθρωπισμό, αλληλεγγύη όταν δε μπορείτε να σεβαστείτε τη δική μου διαφορετική άποψη; Θα σεβαστείτε αλλόθρησκους αλλοδαπούς;
Πόσοι από εσάς τους ευαισθητοποιημένους θα δεχόσασταν ένα ασυνόδευτο παιδί στο σπίτι σας; Όχι ενήλικα, ένα παιδί! Πόσοι θα ανοίξετε τα σπίτια σας;
Αντί λοιπόν να μιλάμε για διχασμό της τοπικής κοινωνίας με αφορμή το ψήφισμα διαμαρτυρίας για την εγκατάσταση παράνομων μουσουλμάνων μεταναστών στην πόλη μας, ας αναρωτηθούμε: γιατί αντιδρά αυτή η μερίδα των συμπολιτών μας; Είναι τόσο αναίσθητοι; Είναι τόσο απάνθρωποι; Είναι τόσο εγωκεντρικοί; Ή μήπως… βλέπουν τα πράγματα από κάποια άλλη οπτική;
Μακάρι οι άνθρωποι που θα «φιλοξενηθούν» στην πόλη μας να είναι Άνθρωποι! Και να έχεις δίκιο εσύ, που μιλάς για κακόμοιρους πρόσφυγες! Και να έχω άδικο εγώ, που μιλάω για παράνομους μουσουλμάνους μετανάστες!

Πολίτης Σπάρτης

(Από έναν εκπαιδευτικό που έχει δουλέψει για χρόνια με παιδιά μουσουλμάνων και που οφείλω να πω ότι ως προς τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους πολλοί από αυτούς είναι κλάσεις ανώτεροι από τους Έλληνες γονείς).

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ