ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο βουλευτής του Σύριζα Λακωνίας κ. Σταύρος Αραχωβίτης κατέθεσε ερώτηση για το θέμα των ροών προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, εστιάζοντας σε ζητήματα της Λακωνίας. Όπως αναφέρει ο βουλευτής στις 23. 9. 2019 κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη (αριθ. 832) με θέμα: «Διαχείριση προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στη Λακωνία: Ενίσχυση Υπηρεσιών και εξασφάλιση χώρου αξιοπρεπούς προσωρινής υποδοχής.
Η ερώτηση αφορούσε στην ΒΡΑΧΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ προσφύγων και μεταναστών που αποβιβάζονται στις ακτές της Λακωνίας ή διασώζονται κοντά στις ακτές, καθώς και στην απόφαση για την απομάκρυνση των οχημάτων διπλού διαφορικού (4Χ4) τύπου Navara από την Αστυνομική Δ/νση Λακωνίας που συνέδραμαν το έργο των αρμόδιων Υπηρεσιών.
«Ωστόσο, για την «βραχεία παραμονή» η απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη δεν λέει κουβέντα. Αντιθέτως, αυτό που προκύπτει από την απάντηση είναι η επιβεβαίωση όλων των πρόσφατων δημοσιευμάτων που αναφέρονται σε αναζήτηση δομών φιλοξενίας εκ μέρους της Κυβέρνησης προκειμένου να αντιμετωπιστεί επί της ουσίας κι όχι «προσωρινά» το σοβαρό ζήτημα των αυξημένων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στη χώρα μας».
Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται: «..Στο πλαίσιο αυτό, σχετικό τυγχάνει το από 03-10-19 Δελτίου Τύπου του Υπουργείου μας, στο οποίο περιλαμβάνεται προδημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για προσφορά κτιρίων τουριστικών καταλυμάτων και συγκροτημάτων κατοικιών προς μίσθωση για τις ανάγκες υποδοχής πολιτών τρίτων χωρών αιτούντων άσυλο».