Στην Πύλο το πλοίο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας «Βασίλι Μπίκοβ»

Θα συμμετέχει στους επίσημους εορτασμούς για τα 192 χρόνια από τη ναυμαχία του Ναυαρίνου και θα είναι επισκέψιμο για το ελληνικό κοινό

18-10-2019 13:53   

ΠΥΛΟ. Στις 19-22 Οκτωβρίου 2019 το περιπολικό πλοίο του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας «Βασίλι Μπίκοβ», κατά καθιερωμένη παράδοση, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στο λιμάνι της Πύλου για να συμμετάσχει στους επίσημους εορτασμούς για τα 192 χρόνια από τη ναυμαχία του Ναυαρίνου που συνέβαλε καθοριστικά στον αγώνα των Ελλήνων για την

ανεξαρτησία της πατρίδας τους, όταν οι συμμαχικές ναυτικές δυνάμεις, αποτελούμενες από τα ρωσικά, αγγλικά και γαλλικά πλοία, συνέτριψαν τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, μεταξύ άλλων, στις 19 Οκτωβρίου θα γίνει τελετή κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο Ρώσων ναυτών πεσόντων στη ναυμαχία, που βρίσκεται στο νησί Σφακτηρία. Το βράδυ της 20ης Οκτωβρίου η ορχήστρα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας θα δώσει συναυλία στην πλατεία Τριών Ναυάρχων στην Πύλο. Στο ρωσικό πλοίο θα πραγματοποιηθεί δεξίωση για τους εκπροσώπους των ελληνικών αρχών και της στρατιωτικής διοίκησης, ενώ θα γίνει και η επίσημη υποδοχή του Πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα κ. Andrey MASLOV.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, κατά την παραμονή του στο λιμάνι της Πύλου το περιπολικό πλοίο «Βασίλι Μπίκοβ» θα είναι επισκέψιμο για το ελληνικό κοινό (στις 19 Οκτωβρίου από 16.00 έως 18.00, στις 21 Οκτωβρίου από τις 10.00 έως τις 12.00 και από τις 17.00 έως τις 19.00).

Ετικέτες: Πύλο Μεσσηνία
 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ