Συν Θεώ ο αγώνας δρόμου και ζωής του 87χρονου δρομέα Παναγιώτη Δούση (video)

Δώρισε στον Μητροπολίτη κ. Ευστάθιο το χρυσό μετάλλιο της νίκης του19-10-2019 07:44   

ΣΠΑΡΤΗ. Το πρωί της Πέμπτης 17 Οκτωβρίου 2019 επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ευστάθιο, στο γραφείο του, ο 87χρονος μαραθωνοδρόμος κ. Παναγιώτης Δούσης, ο οποίος έχει δεκάδες διεθνείς και πανελλήνιες διακρίσεις σε αγώνες δρόμου μεγάλων αποστάσεων, ενώ συνεχίζει να τρέχει με την ίδια ένταση παρά την ηλικία του. Τον Μεσσήνιο αθλητή, που διατηρεί επί σειρά ετών πνευματικό δεσμό με τον κ. Ευστάθιο συνόδευε ο γαμπρός του, Δημοτικός Σύμβουλος του Δ. Σπάρτης κ. Χρήστος Μπουγάδης.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Ιερής Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης (imms.gr) ο Σεβασμιώτατος αρχικά συνεχάρη τον κ. Δούση για το ψυχικό του σθένος, αφού παρά τα όποια προβλήματα έχει αντιμετωπίσει στη ζωή του, συνεχίζει να διακρίνεται σε διεθνείς αγώνες και να δίνει το παράδειγμα της υγιεινής ζωής σε μικρούς και μεγάλους. Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, αφού επισήμανε ότι η Ιερά Μητρόπολή μας έχει τιμήσει στο παρελθόν τον Παναγιώτη Δούση, τόνισε ότι ο ίδιος αποδεικνύει εμπράκτως τις απεριόριστες δυνάμεις του ανθρώπου, τις οποίες μπορεί να εξωτερικεύσει με πίστη στο Θεό, σιδηρά θέληση κι προσήλωση στον στόχο που κάθε φορά θέτει.

Από την πλευρά του ο 87χρονος δρομέας αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές της ζωής του, που δεν τον αποθάρρυναν αλλά τον χαλύβδωσαν, ενώ ευχαρίστησε θερμά τον σεπτό Ποιμενάρχη μας για την πνευματική καθοδήγηση και την ψυχική στήριξη που του παρέχει απλόχερα. Ακολούθως ο κ. Δούσης πρόσφερε στον Σεβασμιώτατο ένα από τα χρυσά μετάλλια που κατέκτησε στους πρόσφατους Βαλκανικούς αγώνες του Βουκουρεστίου. Μάλιστα επισήμανε ότι ο αγώνας διεξήχθη στις 20 Σεπτεμβρίου, ημέρα της ονομαστικής εορτής του Σεβ. Ποιμενάρχη μας, γεγονός που του έδωσε ακόμα μεγαλύτερη δύναμη για να επιτύχει τον στόχο του.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά τον 87χρονο αθλητή για την τιμητική προσφορά του, υπογραμμίζοντας ότι το μετάλλιο αυτό θα κοσμεί το γραφείο του και θα αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα ψυχικής δύναμης, πίστης και ελπίδας, για όλους όσοι τον επισκέπτονται,. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε στον κ. Δούση, ο Δωρεοδότης Θεός να χαρίζει στον ίδιο και την οικογένειά του υγεία,  μακροημέρευση, χαρά και προκοπή.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ