Παρέμβαση Παναρίτη σε Σταϊκούρα για τις Νέες χρεώσεις στις τραπεζικές συναλλαγές18-10-2019 17:49   

ΛΑΚΩΝΙΑ. O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ Γιάννης Παναρίτης κάνει παρέμβαση στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, σχετικά με το θέμα των νέων χρεώσεων στις Τραπεζικές συναλλαγές. Επισημαίνει ότι «Η συνεχής επιβολή νέων χρεώσεων οδηγεί τους επιχειρηματίες και καταναλωτές σε αδιέξοδο και τις τράπεζες στον μοναδικό ρυθμιστή της εμπορικής δραστηριότητας, γεγονός που είναι τόσο επιβλαβές προς την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη όσο και αντιδη-μοκρατικό για τον κάθε καταναλωτή.

Η επιστολή – παρέμβαση έχει ως εξής:

« κε Υπουργέ,

Πρόσφατα δημοσιεύματα αναδεικνύουν την αναπροσαρμογή των χρεώσεων των ελληνικών τραπεζών σταδιακά από τέλος Οκτωβρίου και έως το τέλος του έτους με στόχο την αντιστάθμιση των απωλειών των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων από τα έσοδα τόκων, αλλά και την κάλυψη των εξόδων έκδοσης καρτών και κωδικών πρόσβασης. Ο «τιμοκατάλογος των τραπεζικών υπηρεσιών» διευρύνεται συνεχώς σε αντίθεση με τα φοροκίνητρα που δίνει η κυβέρνηση για μεγαλύτερη χρήση πλαστικού χρήματος.
 
Ο εμπορικός κόσμος που εδώ και χρόνια έχει πληγεί εξαιτίας της δυσμενούς οι-κονομικής κατάστασης που βιώνει η χώρα, προσπαθεί να ανακάμψει με πλήθος δυσκολιών. Οι εν λόγω χρεώσεις σε πολλές ήδη δωρεάν συναλλαγές, όπως για παράδειγμα η έκδοση του μυστικού αριθμού χρήστη, αποτελεί ένα ακόμα αγκά-θι για την επιχειρηματικότητα και όχι μόνο. Επιπροσθέτως, ο στόχος των τραπε-ζών να ωθήσουν όλους τους καταναλωτές στη χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών, θα προκαλέσει δυσφορία σε όσους δεν έχουν άνεση στη χρήση των ηλεκτρονικών συστημάτων.

κε Υπουργέ,

Στην αγορά του ελεύθερου ανταγωνισμού οι τράπεζες αποτελούν, αδιαμφισβήτη-τα, βασικό ρυθμιστή, ιδιαίτερα στην εποχή της τεχνολογίας που βαίνει προς την ολοκληρωτική κυριαρχία του πλαστικού χρήματος. Η συνεχής επιβολή νέων χρεώσεων οδηγεί τους επιχειρηματίες και καταναλωτές σε αδιέξοδο και τις τρά-πεζες στον μοναδικό ρυθμιστή της εμπορικής δραστηριότητας, γεγονός που είναι τόσο επιβλαβές προς την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη όσο και αντιδη-μοκρατικό για τον κάθε καταναλωτή.

Η χώρα, μετά από χρόνια ύφεσης, έχει ανάγκη από μέτρα που θα βοηθήσουν την υγιή επιχειρηματικότητα ώστε να επιτευχθεί η πολυπόθητη ανάπτυξη και η ελάφρυνση του Έλληνα πολίτη.

Με τη βεβαιότητα ότι θα ενεργήσετε προς όφελος της οικονομίας και του πολίτη, αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες».

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ