ΣΠΑΡΤΗΣ. Επετειακή πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, εις ανάμνηση των εγκαινίων του, τελέσθηκε για πρώτη φορά στον κοιμητηριακό Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στον Καραβά Σπάρτης την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019.

Κατά τη διάρκεια του εκκλησιασμού ο εφημέριος της Ενορίας, π. Ηλίας Βουρβουριώτης, και το ενοριακό συμβούλιο τίμησαν τον δωρητή Γεώργιο Γεωργόπουλο, προσφέροντάς του μία επάργυρη εικόνα του Αγίου Γεωργίου.

Ο 98χρονος κ. Γεωργόπουλος (γνωστός κυρίως με το παρατσούκλι «Μπέργερης») ήταν εκείνος που δώρισε στην Ενορία το οικόπεδο όπου ανεγέρθηκε ο ναός του Αγίου Γεωργίου ως παρεκκλήσι του κοιμητηρίου. Συμβολή στην ανέγερση του ναού είχε ο αείμνηστος συγχωριανός μας Δημήτρης Κάτσος, ενώ επίσης με δαπάνες, δωρεές και εράνους συνέβαλλαν στην ολοκλήρωση της εκκλησίας δραστήριοι Καραβιώτες της δεκαετίας του ’80. Ο ναός εγκαινιάστηκε στις 13 Οκτωβρίου 1985, επί εφημερίου Παναγιώτη Κακαλέτρη.

Μετά τη θεία Λειτουργία ο εφημέριός μας, πατήρ Ηλίας, παρουσία του τιμώμενου Γ. Γεωργόπουλου πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια επιγραφής, η οποία γράφει: «Ούτος ο Ιερός Ναός του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου εγκαινιάστηκε 13 Οκτωβρίου 1985 υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου σε δωρεά οικοπέδου κ. Γεωργίου Γεωργόπουλου και δαπάνη ευσεβών ενοριτών».