ΑΘΗΝΑ. Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 ο συμπολίτης μας Ηλίας Περγαντής πραγματοποίησε ατομική έκθεση φωτογραφίας με θέμα την Ελληνική Επανάσταση του 1821 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών. Η έκθεση ζωντανεύει την περίοδο του 1821, με επίκεντρο τις τοπικές παραδοσιακές φορεσιές, σημαντικά ιστορικά γεγονότα της εποχής και τις ιδιαιτερότητες του τόπου της κάθε περιοχής. Για το σκοπό αυτό ο φωτογράφος ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και μέχρι στιγμής έχει φωτογραφήσει πάνω από 300 άτομα, οι οποίοι ανήκουν είτε σε Πολιτιστικούς Συλλόγους, είτε σε ομάδες ιστορικής αναβίωσης. Φυσικά το έργο αυτό είναι ακόμα σε εξέλιξη, καθότι η περίοδος που διαπραγματεύεται είναι πλούσια σε γεγονότα, πρόσωπα και ιστορία, την οποία με σεβασμό προσεγγίζει ο συμπολίτης μας.

Την έκθεση επισκέφτηκε πλήθος κόσμου, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο ίδιος ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών Ναύαρχος Αθανάσιος Παναγόπουλος, ο Επιμελητής του Μουσείου κ. Ιωάννης Κοροδήμος, καθώς και η Πρόεδρος του Συλλόγου "Προναία Αθηνά" κ. Σοφία Μιχαλοπούλου, η οποία μερίμνησε προσωπικά για την φιλοξενία της έκθεσης στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

Η πρωτοποριακή αυτή έκθεση φωτογραφίας θα επαναληφθεί τον Μάρτιο του 2020 στον ίδιο χώρο, ενώ ήδη προγραμματίζεται να ενταχθεί στο επίσημο επετειακό πρόγραμμα του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών για το 2021 και τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.