ΣΠΑΡΤΗ. Η σκληρή δουλειά όλων, η εμπειρία και εργατικότητα της μαέστρου, η γνώση, η απλότητα αλλά και το ιδιαίτερο ρεπερτόριο συνέβαλαν στη διάκριση του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής «Η Ταϋγέτη» στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Χορωδιών στην Καλαμάτα. Στην Κατηγορία Φολκόρ «η Ταϋγέτη» ανάμεσα σε Χορωδίες επαγγελματιών που προετοιμάζονταν επί διετία μόνο για τον διαγωνισμό, κατάφερε να φέρει μια ακόμα διάκριση στην Σπάρτη και στις προθήκες του Συλλόγου. Όπως είχε δηλώσει η μαέστρος της Χορωδίας κ. Φωτεινή Δημάκου – Σακέτα, οι χορωδοί απέδωσαν πολύ καλά ένα πρόγραμμα δύσκολο. Ένα πρόγραμμα που ενώ έφερνε επί σκηνής μελωδίες και ρυθμούς απ’ όλη την παράδοση της Ελλάδας, μέσα από εξαιρετικές εναρμονίσεις και τετράφωνη απόδοση προσέφερε ένα αποτέλεσμα που θα ζήλευαν δυτικές χορωδίες εγνωσμένης αξίας.
Η Μικτή Τετράφωνη Χορωδία του Συλλόγου με 5 τραγούδια όπως την Μάϊνα και την Καραγκούνα κ.α. έδειξαν σε κριτές και κοινό ότι μια ερασιτεχνική χορωδία μιας μικρής, σε πληθυσμό, πόλης μπορεί να παράγει πολιτισμό και να εκπροσωπεί την σύγχρονη Σπάρτη στο παγκόσμιο χορωδιακό στερέωμα, λιτά, απλά και ουσιαστικά. Είναι ήδη φανερό ότι η συμμετοχή και η διάκριση – που δεν είναι η πρώτη για τον Σύλλογο – οδηγούν τη Χορωδία, όπως και η μαέστρος είπε στο notospress.gr, σε μια νέα περίοδο αυξημένων απαιτήσεων και ολοκλήρωσης μιας σημαντικής μουσικής διαδρομής.
Η «Ταϋγέτη» συμμετείχε στην Κατηγορία F – Folklore και έλαβε 8,80 πόντους αποσπώντας την Χάλκινη διάκριση. Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν πάνω απο 40 χορωδίες από Βέλγιο, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ινδονησία, Ισραήλ, Κίνα, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Λιθουανία, Νορβηγία, Νότια Αφρική, Ρωσία, Σλοβενία, Σουηδία και Ελλάδα.