Η συνέντευξη του Δημάρχου Σπάρτης κ. Πέτρου Δούκα στο notospress (video)

Δείτε τι θα γίνει στην Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης στις 9 Νοεμβρίου15-10-2019 13:59   

ΣΠΑΡΤΗ.Συνέντευξη παραχώρησε ο Δήμαρχος της Σπάρτης κύριος Πέτρος Δούκας στην κάμερα του notospress και τον Ηλία Μπόνο μετά το τέλος των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα του Ξενοδοχείου Menelaion από τα Κέντρα Ειδικών Θεραπειών Νόησις.

Ο κύριος Δούκας αναφέρθηκε αρχικά στο θέμα της εκδήλωσης και τόνισε ότι ακούστηκαν πολύ όμορφες και χρήσιμες απόψεις πάνω στο θέμα της διαπαιδαγώγησης. Παράλληλα,  εξέφρασε την πρόθεσή του Δήμου να προσπαθήσει να βοηθήσει ώστε οι ιδέες αυτές να γίνουν εργαλεία ενίσχυσης του έργου γονέων αλλά και εκπαιδευτικών.

Στη συνέχεια της συνέντευξης ο κύριος Δούκας μίλησε για την ανάγκη συμμετοχής των μπαμπάδων πιο ενεργά στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών. «Πρέπει να βγάλουμε την νέα γενιά των Σπαρτιατόπουλων που να είναι καλύτερη από τη δική μας τη γενιά», είπε ο κύριος Δούκας και  συνεχίζοντας  προέτρεψε τα νέα ζευγάρια να κάνουν περισσότερα παιδιά. «Έχουμε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Από τα 11 εκατομμύρια θα φτάσουμε να είμαστε 9 εκατομμύρια σε είκοσι χρόνια. Κάτι πρέπει να κάνουμε οπότε η πρώτη συμβουλή είναι κάντε κι άλλα παιδάκια».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις επόμενες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη, στα έργα που θέλει να προάγει ο Δήμος αλλά και στα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν άμεσα. Παράλληλα μίλησε για την αξία του εθελοντισμού και της συμμετοχής των πολιτών στο έργο του Δήμου.

Μια από τις δράσεις που προωθεί ο Δήμος αυτό τον καιρό είναι η Σπάρτη – Smart City, το επετειακό νόμισα και το επετειακό γραμματόσημο που επιδιώκει να εκδοθεί για τα 2500 χιλιάδες χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών.  Κλείνοντας μίλησε για το θέμα του αεροδρομίου και φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πρόοδό του όπως και με την πρόθεση της Ολυμπιακής Επιτροπής να προσθέσει την Σπάρτη στην πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας.

Τέλος σε ερώτηση για τη θέση της Σπάρτης στον ανταγωνιστικό χάρτη του κόσμου είπε: «Έχουμε μείνει απελπιστικά πίσω έχουμε χάσει πολύ έδαφος. Αλλά δεν είμαστε εδώ για να κλαιγόμαστε. Είμαστε εδώ για να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος».

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ