ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. H Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, ΝΔ Ελλάδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης ως δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, γίνεται καθημερινά αποδέκτης έντονων παραπόνων – εξαιτίας των νέων υψηλών τραπεζικών χρεώσεων που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται αρχής γενομένης από το τέλος Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν σταδιακά έως το τέλος του χρόνου.
Όπως αναφέρει σε παρέμβασή της με τις νέες χρεώσεις οι διοικήσεις των τραπεζών στόχο έχουν να αυξήσουν τα κέρδη τους στις πλάτες των πελατών τους. Οι πολίτες βρίσκονται εγκλωβισμένοι, καθώς όλες σχεδόν οι κινήσεις περνούν υποχρεωτικά από τις τράπεζες. Παράλληλα, οι τράπεζες προσπαθούν να περιορίσουν τις συναλλαγές στα καταστήματα και να στρέψουν τους πελάτες τους στη χρήση ηλεκτρονικών μέσων συναλλαγών, ώστε να διευκολύνουν τα σχέδιά τους για μείωση του λειτουργικού κόστους, με απομάκρυνση υπαλλήλων και κλείσιμο καταστημάτων.

Ουσιαστικά, όλες αυτές οι χρεώσεις κατά την διαδικασία ανάληψης μετρητών μέσω ΑΤΜ , στις διάφορες Τράπεζες μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ, αλλά και οι χρεώσεις σε απλές διεκπεραιωτικές διαδικασίες καθώς και η επιβάρυνση των καταναλωτών με τη χρήση των πιστωτικών καρτών, θα ψαλιδίσουν κι άλλο το εισόδημα των καταναλωτών και θα επιβαρύνουν και τις μικρές επιχειρήσεις.
Το Κράτος και η Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να λάβουν μέτρα και να μην εγκαταλείψουν τους πολίτες - καταναλωτές αβοήθητους στην αδιαλλαξία και την αδηφαγία των Τραπεζών.

Στα πλαίσια αυτά, η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) που έχει στην δύναμή της ως μέλη της 60 Εμπορικούς Συλλόγους και άρα χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα , ζητάει την ανακούφιση των πολιτών - καταναλωτών από αυτές τις υψηλές χρεώσεις, που μειώνουν αισθητά το εισόδημά τους και δεν συμβάλλουν στην ατομική αλλά και στην γενικότερη ανάπτυξη. Οι χρεώσεις αυτές δεν βοηθούν κανέναν, ούτε τις επιχειρήσεις μέλη μας, οι οποίες βλέπουν συνεχώς να αυξάνεται δραματικά το κόστος λειτουργίας τους. Το μόνο που εξυπηρετούν είναι η κερδοφορία των τραπεζών.

Πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα ενάντια σε τέτοιου είδους πρακτικές που θα πλήξουν κι άλλο το εισόδημα των καταναλωτών, των μικρών επιχειρήσεων και της οικονομίας.