ΝΑΥΠΛΙΟ. Ένα ελπιδοφόρο αλλά και χρήσιμο γεγονός για την περιοχή του Ναυπλίου είναι η ανασύνταξη του Φιλοζωϊκού Συλλόγου «Οι Αδέσποτοι».

Η φροντίδα των αδέσποτων μιας περιοχής δεν είναι μόνο πολιτισμός , αλλά είναι και προβολή του τόπου, αφού δεικνύει ότι ο τόπος αυτός για να φροντίζει τα τετράποδα σίγουρα θα φροντίζει και τα δίποδα που διαμένουν σε αυτόν.

«Οι Αδέσποτοι» στο Ναύπλιο έχουν μια πάρα πολύ πλούσια δράση και για αρκετά χρόνια. Όλοι οι εθελοντές, με την καθοδήγηση του προέδρου Στέλιου Κυριακού έχουν κάνει μια πραγματικά ηρωική προσπάθεια να βοηθήσουν κάθε αδέσποτο της περιοχής, να το περιθάλψουν, να του βρουν στέγη και να του εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό.

Σήμερα ο σύλλογος, μετά από διακοπή δύο ετών, προσπαθεί να ξανασταθεί στα πόδια του και να προσφέρει το κοινωνικό έργο που μπορεί. Η βοήθεια που πρέπει να έχει από όλους τους κατοίκους της περιοχής και από πάσα δημόσια αρχή είναι αναγκαία.

Ο Σύλλογος εντός δέκα ημερών θα έχει πάλι την εκλεγμένη διοίκηση του και θα μπορεί να δραστηριοποιηθεί και επίσημα. Θα μπορεί επίσης να επιλέξει τα δύο εκείνα μέλη του που θα συμπληρώσουν την «πενταμελή επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων», που είναι υποχρεωμένος να συστήσει ο δήμος σύμφωνα με τον Νόμο 4235/11-2-2014 άρθρο 46. Στην επιτροπή αυτή συμμετέχουν δύο μέλη του φιλοζωϊκού του δήμου, ένας εκπαιδευτής, ένας κτηνίατρος και ένα μέλος που θα υποδείξει ο δήμος.

Δείτε σε αυτή την ανάρτηση φωτό από την συγκέντρωση μελών του συλλόγου, οι οποίοι αποφάσισαν την διενέργεια εκλογικής διαδικασίας και επαναλειτουργία του συλλόγου.

Στο βίντεο ακούγεται ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου και νυν υποψήφιος πρόεδρος Στέλιος Κυριακού που συνομιλεί με τον δημοσιογράφο Μιχάλη Καζά και η νομική σύμβουλος του συλλόγου δικηγόρος Μαρίνα Τσολακίδου.

Πηγή: argonafplia.gr