Γράφει ο Τ. Ευόρας

Συχνά κάθε σκεπτόμενος έλληνας πολίτης, θυμώνει και αγανακτεί και ντρέπεται για το κατάντημα αυτού του λαού! Ενός λαού που τον διαπλάθουν με νοοτροπία κοσμοπολίτη, ανεύθυνου, επιπόλαιου, ατομιστή, αδιάφορου… Ενός λαού, που του φυτεύουν κάθε ημέρα στο κεφάλι τσιπάκια «τεχνητής νοημοσύνης» για να τον κατευθύνουν ανεπαισθήτως στην καταστροφή!

Μάθαμε προχθές από τις τηλεοράσεις πως μία εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, έκανε εισαγωγή τηλεφώνων νέας τεχνολογίας σε ποσότητα που υπολόγιζε να καλύψει τις ανάγκες των πωλήσεων της μέχρι τα Χριστούγεννα… Δεδομένου ότι η αξία εκάστης συσκευής ανέρχεται στο ποσόν των 1000€ – 1.700€.
Και Ω…, του θαύματος! Την ΠΡΩΤΗ ημέρα κυκλοφορίας των νέων μοντέλων στην αγορά, οι νεοέλληνες έσπευσαν και εξάντλησαν ΟΛΟ το απόθεμα του εμπορεύματος, αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ! Ναι! Η εταιρεία ξεπούλησε μέσα σε 12 ώρες!…
Και τώρα πάμε γι’ άλλα…
Αυτά σε μια πτωχευμένη χώρα! Που το ωρομίσθιο είναι 2€-2,50€… Που ο μισθός των νέων μας είναι γύρω στα 300€ – 400€… Που η σύνταξη εκατομμυρίων πολιτών που μάτωσαν στη ζωή τους είναι γύρω στα 500€ – 700€… Στην πτωχευμένη χώρα που ακόμη πληρώνουμε φόρο αλληλεγγύης, που ακόμη οι Μητροπόλεις μαζεύουν ρούχα και παπούτσια για να καλύψουν τις πληγές χιλιάδων ανθρώπων, που ακόμη λειτουργούν τα συσσίτια, που υπάρχουν άστεγοι που ψάχνουν στα σκουπίδια…

Θυμώνεις, αγανακτείς, ντρέπεσαι; Δεν έχει σημασία για όλους αυτούς που ελαφρά τη καρδία σπεύδουν να αδειάσουν τα ράφια των πολυεθνικών… Ούτε για τους άλλους Έλληνες που έσπευσαν να γεμίσουν τα σαλόνια στα ανάκτορα του αείμνηστου Ρενιέ του Μονακό, επειδή εκλήθη να τραγουδήσει εκεί ο Έλληνας αοιδός Ρέμος… Όλοι αυτοί ζουν στον κόσμο τους!

Αλλά αυτό το κράτος τι κάνει; Αυτή η κυβέρνηση που είναι; Αντί να αυξήσει την τιμή των τηλεφώνων με φόρους και δασμούς, πέραν της ανοήτου «λογικής» της «ελεύθερης οικονομίας» για να κλείσει την προκλητικά ανοικτή ψαλίδα της κοινωνικής αδικίας, κάνει… φοροελαφρύνσεις… Μεγάλες για τους μεγάλους, μικρές για τους μικρούς… (σε επίπεδο οικονομικής δυναμικής βέβαια…) Και δεν φθάνει αυτό… Ετοιμάζεται να κάνει εκπτώσεις στην εισαγωγή νέας τεχνολογίας αυτοκινήτων! Δηλαδή σε αυτοκίνητα αξίας 30 και 60 και 100 χιλιάδων ευρώ!
Μα ποιός θα τα αγοράσει αυτά εκτός από τους «έχοντες και κατέχοντες»; ΕΓΩ; Ο (ανήμπορος) ΠΟΛΙΤΗΣ;

Αντί να κλείσουν τις τρύπες διαρροής συναλλάγματος, ανοίγουν καινούργιες… «Μάλλον δεν τις έκλεισαν ποτέ! Και άφησαν τον λαό μας να πληρώνει τα σπασμένα των ελλειμμάτων και να ανακεφαλαιώνει τις τράπεζες, από… το περίσσευμά του!

Θυμώνεις, αγανακτείς, ντρέπεσαι; Καλά να πάθεις! Γιατί ποτέ σου δεν κατάλαβες ότι σε πτώχευσαν για να σε κλέψουν… Ποτέ σου δεν κατάλαβες ότι ανεπαισθήτως σε υποδούλωσαν! Ποτέ σου δεν σήκωσες κεφάλι να διαμαρτυρηθείς…
Γιατί σε έκαναν και πάλι Ραγιά…

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr