ΣΠΑΡΤΗ. Εκτάκτως συνεδρίασε το Δ.Σ. του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Σπάρτης μετά από πρόσκληση του Προέδρου Ηλία Αναστασάκου με μοναδικό θέμα : «Συμμετοχή του Α.Ο. στους ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 2020 στην Ουγγαρία» .
Κατά την συνεδρίαση διαπιστώθηκε απαρτία και ο πρόεδρος με εισήγησή του έθεσε τις προτάσεις του στο σώμα λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Οι Δ.Π.Α αποτελούν σημαντικότατη αθλητική διοργάνωση η οποία εκτός από τα ιδεώδη του αθλητισμού προωθεί τη φιλία μεταξύ των λαών και την γνωριμία με την κουλτούρα τους.

Οι συμμετέχοντες ανήκουν ηλικιακά στην κατηγορία των μαθητών Γυμνασίου.
Η Σπάρτη έχει διοργανώσει με απόλυτη επιτυχία στο παρελθόν τους συγκεκριμένους αγώνες και επιθυμεί την συνέχιση της συμμετοχής της στο θεσμό αυτό.
Ο Αθλητικός Οργανισμός οφείλει να επιδιώκει άνοιγμα στην Τοπική Κοινωνία ιδιαίτερα δε στο ανθρώπινο δυναμικό που ασχολείται με τον αθλητισμό , με στόχο να τους κάνει συνεργάτες και συνοδοιπόρους στην προσπάθεια του .

Κατά το παρελθόν είχαν εκφραστεί παράπονα προς τις εκάστοτε διοικήσεις για τα κριτήρια και τον τρόπο επιλογής τόσο των αθλημάτων όσο και των αθλητών -τριών που συμμετείχαν στις αποστολές της πόλης μας, δημιουργώντας πρόβλημα στην θετική προσπάθεια που κατέβαλλαν οι διοικήσεις και παράλληλα απαξίωναν το θεσμό των Διεθνών Παιδικών Αγώνων .

Όλα αυτά απετέλεσαν θέμα συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων.
Ομόφωνα αποφασίστηκε ότι ο Δήμος Σπάρτης πρέπει να συνεχίσει να συμμετέχει σε αυτόν τον Διεθνή θεσμό , τιμώντας αθλητές και προπονητές του τόπου μας ,μιας και η Σπάρτη είναι η πρώτη πόλη της Ελλάδος που συμμετέχει ανελλιπώς από το 1995 με εξαιρετικές επιδόσεις των παιδιών.

Στη συνέχεια έγινε συζήτηση για τα αθλήματα που θα εκπροσωπήσουν την πόλη μας, καθώς θα πρέπει άμεσα να δηλωθούν στην διοργανώτρια πόλη, που είναι το Κεσκεμέτ της Ουγγαρίας».