ΣΠΑΡΤΗ. Πολίτες της Σπάρτης συγκεντρώνουν υπογραφές έγκρισης και ενδυνάμωσης του κάτωθι Ψηφίσματος. Προς τούτο ζητούν την δημοσοποίηση του Ψηφίσματος για την άμεση ενημέρωση των πολιτών.

«Το παρακάτω ψήφισμα διαμαρτυρίας αποστέλλεται από πολίτες – κατοίκους του Δήμου Σπάρτης, στα πλαίσια των αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας στο ανοιχτό ζήτημα εγκατάστασης παράνομων μεταναστών στην πόλη της Σπάρτης.
Εμείς, που συμμετέχουμε σε αυτή την διαμαρτυρία με αφορμή αναπαραγόμενα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι στη «φιλοξενία» παράνομων μεταναστών στην πόλη μας, γεγονός που θα βλάψει άμεσα και βάναυσα την εικόνα της πόλης μας, μετατρέποντάς τη σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών.
Κατανοούμε ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι Εθνικό θέμα για την επίλυση του οποίου όμως χρειάζεται βούληση σε κεντρικό επίπεδο, για την διαμόρφωση σοβαρής μεταναστευτικής πολιτικής, που μεταξύ άλλων είναι η αποτίμηση των αναγκών της οικονομίας σε αλλοδαπό εργατικό δυναμικό, αλλά και των αντίστοιχων χωρητικοτήτων των υποδομών της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας.
Παράλληλα υιοθετώντας την άποψη ότι η πολιτεία για κάθε τι που αποφασίζει θα πρέπει να αφουγκράζεται και να διαβουλεύεται με την τοπική κοινωνία, με αίσθημα βαθύτατης ευθύνης απέναντι στο μέλλον του τόπου μας, δηλώνουμε ότι δεν είναι αποδεκτή η λογική του να αποσυμφορήσουμε την Μόρια και τα νησιά από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, απλά μεταφέροντας τους αλλού, χωρίς να υπάρχει ένα σαφές σχέδιο δράσης και ίσης κατανομής των προσφύγων και των μεταναστών σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, Περιφέρειας και Επικράτειας.
Συμπονούμε τους μετανάστες και τις οικογένειες τους για τις τραγικές συνθήκες που τους υποχρέωσαν να μεταναστεύσουν και ζουν σήμερα, αλλά θεωρούμε ότι η μεταφορά τους και μόνο από το ένα μέρος στο άλλο δεν δίνει λύση στο πρόβλημα.
Με την παρούσα δήλωση μας απαιτούμε από κάθε αρμόδιο φορέα να μεριμνήσει και να προστατέψει τον τόπο μας από την εγκατάσταση παράνομων μεταναστών. Καθόσον η εγκατάστασή τους θα αποτελέσει πηγή προβλημάτων για ολόκληρη την πόλη, εμπόδιο στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής και της ευημερίας των κατοίκων με κίνδυνο μείωσης του τουριστικού ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σπάρτης.
Κατόπιν των ανωτέρω ζητούμε από τους αρμοδίους να μας διασαφηνίσουν:
Πως εξασφαλίζεται η μη αλλοίωση του τοπικού πληθυσμού; Με ποια κριτήρια επελέγησαν οι μετανάστες / πρόσφυγες που θα εγκατασταθούν στην πόλη; Είναι η είσοδος όλων αυτών στην Ελλάδα νόμιμη και σύμφωνα με τα διεθνή δίκαια; Έχει γίνει έλεγχος αν μεταξύ αυτών υπάρχουν κακοποιά στοιχεία; Με ποιο τρόπο θα ελεχθούν ποιοι από αυτούς είναι θύματα πολέμου για να τους βοηθήσουμε και ποιοι είναι οι εγκληματίες εισβολής του ISIS; Έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι για το τι λένε οι μουσουλμάνοι ότι θα κάνουν στην Ευρώπη, γιατί εμείς, ο λαός, έχουμε ενημερωθεί.
Ως εκ τούτου, εμείς οι κάτοικοι της ιερής Σπάρτης ζητάμε να μην υπάρξει εγκατάσταση απρόσωπων εισβολέων μουσουλμάνων στην πόλη μας και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα αντισταθούμε σε κάθε τέτοια σκέψη.
Το παρόν ψήφισμα κοινοποιείται στο Γραφείο Πρωθυπουργού, στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, στους Βουλευτές Λακωνίας, στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, στον Δήμαρχο Σπάρτης, στον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».