ΑΘΗΝΑ. Έχοντας κατακτήσει μία θέση στην καρδιά των τηλεθεατών μέσα από την συγκλονιστική της ερμηνεία στις «Άγριες Μέλισσες», η Μαρία Κίτσου αποτελεί ήδη ένα από τα πρόσωπα της χρονιάς.

Απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, η τηλεοπτική «Λενιώ» έχει μία μεγάλη καριέρα στο θέατρο και είναι ιδιαίτερα αγαπητή στο θεατρόφιλο κοινό.

Γεννημένη στις 5 Αυγούστου του 1979, η Μαρία Κίτσου πέρασε τα παιδικά της χρόνια σκοπεύοντας να γίνει γιατρός ή αρχαιολόγος, ωστόσο για τρία χρόνια σπούδασε Θεολογία, ενώ στο τέλος επέμεινε στη μεγάλη της αγάπη για το θέατρο και την κέρδισε η υποκριτική.

Κατάγεται από τη Σμύρνη, τη Μάνη και τα Καλάβρυτα, και ζει στα Εξάρχεια.

Σημαντική χρονιά για την ίδια και σταθμός στην καριέρα της αποτελεί το 2012, όταν τιμήθηκε με το Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη, για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία στο έργο «Ορφανά» του Ντένις Κέλι, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, στο Θέατρο Νέου Κόσμου.

Η βράβευσή της, μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα συγκινητική, καθώς έγινε στην επέτειο της κηδείας του πατέρα της.

Η ηθοποιός έχασε τον πατέρα της την παραμονή της πρώτης της πρεμιέρας στο Εθνικό με την Πειραματική Σκηνή με τον «Ηλίθιο» του Ντοστογιέφσκι, σε σκηνοθεσία του Στάθη Λιβαθινού.

Στην μικρή οθόνη, η Μαρία Κίτσου συμμετείχε το 2009 στη σειρά «Καρυωτάκης» της ΝΕΤ, ενσαρκώνοντας το πρόσωπο της ποιήτριας Μαρία Πολυδούρη.

Ακόμη έχει εμφανιστεί στις σειρές του Κοκκινόπουλου: «3ος Νόμος», «10η Εντολή» και «Ου Φονεύσεις».

Θα πεί: «Πάντα κυνηγούσα όλα όσα ήθελα […] Ξέρετε, τελικά ισχύει πως θα γίνεις αυτό που είναι να γίνεις στη ζωή. Γεννιέσαι. Μετά έρχονται όλα τα άλλα και βρωμίζουν αυτή την πορεία και τη διαδικασία και αυτό που πραγματικά θες.
Έχω περάσει απ’ όλα αυτά τα στάδια. Στήριγμα συναισθηματικό από φίλους έψαχνα, αλλά ήμουν και παιδί που πάντα ήθελε να τα καταφέρνει μόνο του.
Πάντα ζητούσα βοήθεια όταν τη χρειαζόμουν. Δεν ήμουν από τα παιδιά που τα κρατούσαν όλα μέσα τους γιατί ήξερα ότι ο δυνατός είναι αυτός που ζητάει βοήθεια για να επιβιώσει.
Αντίθετα, ο αδύναμος είναι αυτός που δεν ζητά βοήθεια. Ήμουν κοινωνικό παιδί και πάλευα όσο μπορούσα».

Για τον ρόλο της στην υπερπαραγωγή «Άγριες Μέλισσες», η Μαρία Κίτσου έχει δηλώσει:

«Πέρασα τέσσερις οντισιόν για τον ρόλο. Τον πήρα με το σπαθί μου. Έχω δει ντοκιμαντέρ για θέρισμα, αλώνισμα, έχω αρμέξει γάλα… Τώρα μπαίνω σε άλλη πίστα, στην αρένα…»!

Όπως έχει αποκαλύψει ήθελε πάρα πολύ τον ρόλο της «Λενιώς», στον οποίο και είδε τοΝαρλν εαυτό της.

Από τον Νοέμβριο, η Μαρία Κίτσου θα συμμετέχει στη θεατρική παράσταση «Μάκβεθ» που θα ανέβει στο Εθνικό Θέατρο.