ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Επιβεβαιώνεται η αίσθηση για έλλειψη προοπτικής στους κομματικούς κόλπους του ΚΙΝΑΛ μετά και τις πρόσφατες Βουλευτικές Εκλογές.
Σε πολύωρη σύσκεψη του ΚΙΝΑΛ της Περιφέρειας Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στην Τρίπολη, υπήρξαν έντονες αντιπαραθέσεις. Δεν αποκλείεται σύντομα να δούμε το ΚΙΝΑΛ της Περιφέρειας αποποιείται τη στήριξή του στην παράταξη του Γιάννη Μπουντρούκα. Σε αυτό παίζει ρόλο και το ενδεχόμενο να τελεσφορήσει η συνεργασία της Παράταξης Μπουντρούκα με τον Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα.
Στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στην εν λόγω σύσκεψη 19 μέλη ψήφισαν κατά της συνεργασίας, 11 υπέρ και υπήρξαν 3 λευκά.
Η σύσκεψη έγινε υπό τον Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής κ. Μανώλη Χριστοδουλάκη και παρέστη ο Βουλευτής Αργολίδας κ. Ανδρέας Πουλάς και μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών της Περιφέρειας. Απουσίαζε ο πρώην, Υπουργός και Βουλευτής Λακωνίας, κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος.
Αξιοσημείωτο του κλίματος διχασμού που επικρατεί και στο ΚΙΝΑΛ και της Λακωνίας είναι η τοποθέτηση μέλους της Ν.Ε. που σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να ανέφερε: «Εμείς στην Λακωνία δε βγάλαμε Βουλευτή και ευτυχώς που δεν βγάλαμε. Θα έβγαινε πάλι ο ίδιος». Άποψη που επιβεβαιώνει το εξαιρετικά δυσμενές κλίμα στο κόμμα. Επιβεβαιώνει επίσης την απορρόφηση λακώνων ψηφοφόρων της «παπανδρεϊκής πτέρυγας» από τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του περασμένου Ιουλίου, με συνέπεια την μη εκπροσώπηση του ΚΙΝΑΛ Λακωνίας στη Βουλή.