Η κορυφή στα τελικά των πρωταθλητών ελαιολάδου, ανήκει στους Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

Στον διεθνή διαγωνισμό Olivinus international competition 2019, της Αργεντινής!!07-10-2019 13:12   

ΛΑΚΩΝΙΑ. Η κατάκτηση της 1η θέσης του ελαιολάδου gourmet «Ωλεώαστρων» στην κατηγορία του, αποτελεί μεγάλη τιμή για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, από την Σπάρτη Λακωνίας. Στον διεθνή διαγωνισμό Olivinus international competition 2019 της Αργεντινής, το ελαιόλαδο ΩΛΕΩΑΣΤΡΩΝ πήρε τελική βαθμολογία + 97/100 πόντους ως το καλύτερο flavored ελαιόλαδο (Mejor Saborizado Olivinus).

H μεγαλύτερη διάκριση με την οποία έχει τιμηθεί Ελληνικό ελαιόλαδο στην τελική φάση και στα 12 χρόνια του διεθνή διαγωνισμού της Αργεντινής, Olivinus international competition 2019, από τους μεγαλύτερους στην παγκόσμια κατάταξη και τον πλέον σημαντικό διαγωνισμό της Λατινικής Αμερικής και γενικότερα των χωρών του Νοτίου ημισφαιρίου, με υψηλή βαθμολογία 9 / 10, που του έχει δοθεί από το διεθνές σύστημα αξιολόγησης EVOO World Ranking.

Η μεγάλη δυσκολία για τα Ελληνικά ελαιόλαδα προκύπτει από το γεγονός ότι τα ελαιόλαδα των χωρών του Νοτίου ημισφαιρίου είναι φρέσκα, σχεδόν λίγων ημερών, σε σχέση με τα μεσογειακά ελαιόλαδα που είναι σχεδόν 1 (ενός) έτους από την παραγωγή τους.

Πραγματοποιείται στην Μεντόζα της Αργεντινής αρχές Σεπτεμβρίου, με συμμετοχές 194 εταιρειών ελαιολάδου, από 18 ελαιοπαραγωγικές χώρες του κόσμου για το 2019, ενώ τα τελικά για την ανάδειξη των πρωταθλητών είχαν διάρκεια 30 ημερών περίπου.

Παράλληλα το βιολογικό ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκε στα τελική φάση από την ομάδα γευσιγνωστών παιδικής ηλικίας, 8 έως 16 ετών, του διεθνή διαγωνισμού Olivinus της Αργεντινής, με την υψηλή διάκριση SELECCIONADO por los Ninos  / SELECT by Kids / ΕΠΙΛΟΓΗ από τα παιδιά, στα 28 καλύτερα ελαιόλαδα όλου του διαγωνισμού, όντας και το μοναδικό Ελληνικό ελαιόλαδο που βραβεύτηκε σε αυτή την κατηγορία.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου είχαν ήδη τιμηθεί με 8 εξαιρετικά μεγάλες βραβεύσεις σε ισάριθμες συμμετοχές στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, συγκεντρώνοντας πολύ υψηλές βαθμολογίες και είχαν προκριθεί στην τελική φάση του Olivinus international competition 2019.

Τα 8 ελαιόλαδα που είχαν ήδη βραβευθεί είναι:

ΩΛΕΩΑΣΤΡΩΝ - ΧΡΥΣΟ GRAND PRESTIGE

GEMSTONE - ΧΡΥΣΟ GRAND PRESTIGE

ENIGMA - ΧΡΥΣΟ GRAND PRESTIGE

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΝ - ΧΡΥΣΟ GRAND PRESTIGE

ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟ - ΧΡΥΣΟ GRAND PRESTIGE

ΦΥΛΛΙΚΟΝ - ΧΡΥΣΟ ORO - GOLD

ΑΡΜΟΝΙΑ - ΧΡΥΣΟ ORO - GOLD

ENSTAGMA - ΧΡΥΣΟ ORO – GOLD

Είναι η 1η φορά στα 12 χρόνια που λαμβάνει χώρα ο διεθνής διαγωνισμός Olivinus της Αργεντινής, που Ελληνική εταιρεία και Ελληνικά ελαιόλαδα διακρίνονται με τόσες πολλές υψηλές βραβεύσεις και ειδικά με την μεγάλη τιμητική θέση του πρωταθλητή καλύτερου ελαιολάδου στην κατηγορία του (Mejor Saborizado Olivinus).

Οι παγκόσμιες βραβεύσεις αυτές συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 128 βραβεύσεων σε όλο τον κόσμο, για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, ένα αριθμό ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων.

Ετικέτες: Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου
 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ