ΓΕΩΡΓΙΤΣΙ. Την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019,στο Μέγαρο Μαξίμου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου του Συνδέσμου των εν Αττική Γεωργιτσιάνων Λακεδαίμονος Χρήστου Ηλ. Τσίχλη με τον νέο Γενικό Γραμματέα Συντονισμού του Κυβερνητικού έργου για τις εσωτερικές πολιτικές Αθανάσιο Κοντογεωργη.

Η συνάντηση διεξήχθη σε καλό και θετικό κλίμα, αφού οι ανωτέρω συνδέονται με διαχρονική φιλία από την Νομική Σχολή Αθηνών. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για την ανάγκη απλούστευσης των διαδικασιών στην χορήγηση οικοδομικών αδειών ανέγερσης οικίας στα χωριά ή δημιουργίας νέας επιχείρησης στα χωριά. Για την ανάγκη διαπλάτυνσης των στροφών του επαρχιακού δρόμου Σπάρτη – Καστορι - Λογκανικος. Για την ανάγκη δημιουργίας νέου Πολεμικού Μουσείου Αεροπορίας στο Γεωργίτσι, λόγω των πεσόντων αεροπόρων και της ιστορίας του Γεωργιτσίου.

Ο νέος Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, αφού κατέγραψε τα αιτήματα, ενημέρωσε με την σειρά του, για το νέο νόμο που δίνει ουσιαστικές λύσεις στην Κυβερνησιμοτητα των Δήμων και βάζει τέλος στις στρεβλώσεις της απλής αναλογικής. Για την πρωτοβουλία αναβάθμισης των ψηφιακών υπηρεσιών του Δημοσίου τομέα και της βέλτιστης αξιοποίησης τους από τους πολίτες. Για το νέο αναπτυξιακό νόμο που επιτυγχάνει την απλούστευση των διαδικασιών, τον ενιαίο ψηφιακό χάρτη και ακολουθείται ως γενικός κανόνας πρώτα να ξεκινούν την λειτουργία τους οι επιχειρήσεις και ο έλεγχος των απαιτούμενων δικαιολογητικών να διενεργείται εκ των υστέρων.
Τέλος, επειδή η Λακωνία έχει πολλούς ομογενείς που διαμένουν στο εξωτερικό, ενημέρωσε για το νομοσχέδιο που δίνει δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού.