ΚΡΟΚΕΕΣ. Αντιδρούν οι κάτοικοι των Κροκεών αλλά και της γύρω περιοχής στην απόφαση της διοίκησης να κλείσει το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στις Κροκεές. Την Πέμπτη 3 Οκτώβρη προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους σε εκπροσώπους της διοίκησης της τράπεζας. Αν και το παράρτημα της Τράπεζας Πειραιώς λειτουργούσε μόνο μία μέρα της εβδομάδας το οριστικό κλείσιμο της τράπεζας υποβαθμίζει κατά πολύ την ποιότητα ζωής των πολιτών της περιοχής.

Στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στην περιοχή των Κροκεών αντιδρούν και οι εκλεγμένοι βουλευτές του νομού Λακωνίας. Συγκεκριμένα η Νομαρχιακή Επιτροπή του Συ.Ριζ.Α Λακωνίας με επιστολή της αναφέρει τα εξής:

«Η τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε το οριστικό κλείσιμο του υποκαταστήματος της στις Κροκεές. Το συγκεκριμένο υποκατάστημα κατά το τελευταίο διάστημα λειτουργούσε μία φορά την εβδομάδα για την εξυπηρέτηση των πολιτών της περιοχής και κυρίως της Δημοτικής Ενότητας Κροκεών (Κροκεές, Δαφνί, Βασιλάκιο, Λάγιο).

Οικονομικοί και κοινωνικοί λόγοι επιβάλλουν την παραμονή του υποκαταστήματος. Οι Κροκεές διαθέτουν έντονη οικονομική δραστηριότητα με μεγάλο αριθμό επιχειρηματιών και αγροτών. Διαθέτουν επίσης ένα από τα τρία ΠΟΠ ελαιόλαδα του νομού μας, γεγονός το οποίο δημιουργεί πρόσθετες αξίες στην περιοχή. Με το κλείσιμο του υποκαταστήματος θα δημιουργηθούν προβλήματα κοινωνικής συνοχής. Οι Κροκεές κι όλη η Δημοτική Ενότητα είναι μια ακμάζουσα περιοχή που αποδεικνύεται από την ύπαρξη παιδικού σταθμού, δημοτικού σχολείου, γυμνασίου και λυκείου. Η διαβίωση των ηλικιωμένων ανθρώπων που συναναστρέφονται με το υποκατάστημα στις Κροκεές, των ομογενών μας που είναι πάρα πολλοί και επιστρέφουν τακτικά στην περιοχή αναδεικνύει και μια άλλη διάσταση της δραστηριότητας της περιοχής. Οι συντάξεις, επιδοτήσεις, πληρωμές και επιστροφές ΦΠΑ, πληρωμές λογαριασμών και άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων καταδεικνύουν την αναγκαιότητα παραμονής του υποκαταστήματος.

Μετά το κλείσιμο της ΔΟΥ Κροκεών το 2011 και την αποτροπή των σχεδίων για κλείσιμο και του Λυκείου Κροκεών το ίδιο έτος και των ΕΛΤΑ, η περιοχή δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση.

Η τράπεζα Πειραιώς πρέπει να αναθεωρήσει την απόφαση της και να συνεχίσει το συγκεκριμένο υποκατάστημα τη λειτουργία του έστω μία φορά την εβδομάδα.»

Την ίδια ώρα επιστολή – παρέμβαση για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στις Κροκεές έστειλε και ο Νεοκλής Κρητικός, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Λακωνία

«Έκπληκτος πληροφορήθηκα, ότι ελήφθη απόφαση οριστικού κλεισίματος του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς (πρώην Αγροτική Τράπεζα), στις Κροκεές του Δήμου Ευρώτα.

Πρόκειται για ένα υποκατάστημα, που λειτουργούσε στις Κροκεές για πολλές δεκαετίες, εξυπηρετώντας τους αγρότες και ενισχύοντας την αγροτική οικονομία της περιοχής.

Είναι γεγονός, ότι η Τράπεζα Πειραιώς προχωράει σε μία συνολική αναδιάρθρωση των υποκαταστημάτων της και των ATM της πανελλαδικά, καθώς και άλλες περιοχές, αντιμετωπίζουν τις ίδιες δυσκολίες. Δεν μπορώ, όμως, να δεχτώ να μένει μία ολόκληρη περιοχή, με έντονη αγροτική δραστηριότητα, χωρίς το υποκατάστημα της τράπεζας με την οποία έχει συνδεθεί η καθημερινότητα των αγροτών μας.

Η απόφαση κλεισίματος του υποκαταστήματος με βρίσκει αντίθετο και θα χρησιμοποιήσω κάθε μέσο, που μου δίνει η βουλευτική μου ιδιότητα, για να βρεθεί λύση, ενώνοντας τις δυνάμεις μου με το Δήμαρχο του Δήμου Ευρώτα, το Δημοτικό Συμβούλιο, τους φορείς και τους κατοίκους.»